Desert tort Iulia

Postat de Constelatialeu in Torturi
11 Iul 2021 | 2072 vizualizari
Desert tort Iulia

Ingrediente

  • Blat verde ( forma silicon 20 cm diametru)
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 15 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • zeama de lamaie
  • colorant verde
  • Crema de ciocolata neagra Schogetten
  • 5 g gelatina + 30 ml apa rece
  • 75 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 2 galbenusuri
  • 100 g ciocolata neagra Schogetten
  • 2 linguri zahar
  • 200 g frisca
  • Blat cu sirop de capsuni
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 15 ml ulei
  • 20 ml sirop de capsuni
  • zeama de lamaie
  • Crema de ciocolata cu alune Schogetten si mascarpone
  • 5 g gelatina + 30 ml ulei
  • 75 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 125 g mascarpone
  • 100 g frisca
  • Blat de bezea cu nuca
  • 2 albusuri
  • 70 g zahar
  • 70 g nuca taiata grosier
  • 10 g amidon
  • 1 lingura cacao
  • Crema de ciocolata cu lapte Schogetten
  • 5 g gelatina + 30 ml apa rece
  • 75 ml lapte cu 3,5 5 grasime
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 100 g ciocolata cu lapte Schogetten
  • 200 g frisca
  • Blat albastru
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 15 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • 30 g fulgi de migdale
  • zeama de lamaie
  • colorant albastru
  • Crema de ciocolata alba Schogetten si mascarpone
  • 5 g gelatina + 30 ml apa rece
  • 75 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 100 g ciocolata alba Schogetten
  • 150 g frisca
  • 125 g mascarpone
  • Decor
  • zmeura
  • coacaze, albe, rosii, negre
  • agrise
  • cirese

Mod de preparare

Pentru blaturi am folosit o forma de silicon cu diametru de 20 cm.Mai intai am pregatit blaturile

Blat verde : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am incorporat galbenusurile, am adaugat faina si apoi uleiul amestecat cu lapte, la final am adaugat colorantul verde. Am uns forma cu putin ulei si am turnat blatul in forma, am bagat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 18 min. Am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca blatul.

Blat cu sirop de capsuni :Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am incorporat galbenusurile, am adaugat faina si apoi uleiul amestecat cu siropul de capsuni  . Am uns forma cu putin ulei si am turnat blatul in forma, am bagat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 18 min. Am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca blatul.

Blat de bezea cu nuci : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si amidonul am mixat pana am obtinut o bezea tare, la final am adaugat nucile taiat grosier si cacao. Am uns forma cu putin ulei si am turnat blatul, am copt blatul cca 18 min.

Blat albastru cu migdale : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am incorporat galbenusurile, am adaugat faina si apoi uleiul amestecat cu lapte, la final am adaugat migdalele si  colorantul albastru. Am uns forma cu putin ulei si am turnat blatul in forma, am bagat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 18 min. Am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca blatul.

 Frisca : 650 ml smatana pentru frisca  rece de la frigider am mixat-o cu 4 pliculete de zahar vanilat. Am obtinut o frisca batuta lejer, nu este nevoie sa fie foarte ferma. Frisca obtinuta am impartit-o la fiecare crema in parte dupa cum urmeaza in descrierea fiecarei creme in parte.

Crema ciocolata neagra : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, laptele si am mixat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat pana ce laptele sa infierbantat, apoi am adaugat ciocolata neagra, am omogenizat crema. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata, am lasat cateva minute sa se mai raceasca apoi am adaugat frisca batuta. Am asezat blatul verde pe un platou, am asezat un inel de tort reglabil, marginile le-am imbracat cu folie acetata, peste vasul verde am pus crema de ciocolata neagra, apoi am bagat forma la frigider sa se intareasca crema.

Crema de ciocolata cu alune si mascarpone : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, laptele si am mixat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat pana ce laptele sa infierbantat, apoi am adaugat ciocolata cu alune, am omogenizat crema. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata, am lasat cateva minute sa se mai raceasca apoi am adaugat frisca batuta amestecata cu mascarponele. Am scos forma de la frigider dupa ce sa intarit prima crema, am asezat al doilea blat cel cu sirop de capsuni, apoi crema de ciocolata cu alune. Am dat din nou forma la frigider sa se intareasca  doua crema.

Crema cu ciocolata de lapte : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, laptele si am mixat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat pana ce laptele sa infierbantat, apoi am adaugat ciocolata cu lapte, am omogenizat crema. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata, am lasat cateva minute sa se mai raceasca apoi am adaugat frisca batuta. Am scos de la frigider forma de tort dupa ce a doua crema sa intarit, am asezat blatul de bezea, pentru ca bezeaua se mai strange la copt, blatul a fost un pic mai mic decat celelalte, asa ca am ornat cu zmeura pe margine si pe blat, apoi am adaugat crema. Am dat forma la rece.

Crema cu ciocolata alba si mascarpone :Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, laptele si am mixat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat pana ce laptele sa infierbantat, apoi am adaugat ciocolata alba, am omogenizat crema. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata, am lasat cateva minute sa se mai raceasca apoi am adaugat frisca batuta amestecata cu mascarponele. Am scos de la frigider forma de tort dupa ce a treia crema sa intarit, am asezat blatul albastru am daugat crema si am dat forma la frigider pentru vreo 4 ore.

Dupa ce a stat tortul la frigider 4 ore l-am scos , am scos inelul din jurul tortului si l-am ornat cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Iulia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort papusa

Postat de sufletista

Tort papusa

Vom face 2 blaturi deci vom dubla cantitatile. Primul blat- mixam 6 albusuri cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam ca la bezea,galbenusurile le amestecam cu uleiul si esenta de rom, si...

Citeste continuarea

Tort Boema

Postat de caroline

Tort Boema

Blat: Se separa albusurile de gallbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un varf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce obtinem o spuma lucioasa si tare.Adaugam pe rand apa,galbenusurile,faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2021, 11:25
Wow !!! Faina constructie !!! yahoo47.gif yahoo47.gif yahoo47.gif Sa fie Colosseumul ?
la 11.07.2021, 11:31
Super!
la 11.07.2021, 12:46
la 11.07.2021, 16:31
Wow, ce colorat si vesel e!
la 11.07.2021, 16:32
Strugureii aia cum stau acolo atarnati? Nu pica?

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking