Desert vafe cu miere si portocale

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
25 Feb 2022 | 3497 vizualizari
Desert vafe cu miere si portocale

Am primit cadou de sarbatori, de la fosta mea colega de banca de liceu, un aparat de vafe. Pana acum nu prea am avut timp sa il pun in functiune, dar astazi i-a venit randul. Pentru inceput am ales sa pregatesc cateva vafe cu miere si portocale, pe care le-am servit la micul-dejun, cu o cana de ceai! Au iesit niste pufosenii minunate si chiar mi-a placut mult sa le pregatesc. Este clar un lucru, voi face multe vafe de acum, in fel si fel de combinatii.

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 linguri miere
  • 40 ml ulei
  • 100 gr sana
  • 50 ml suc proaspat de portocale
  • 130 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de portocale
  • un praf de sare
  • miere pentru servit

Mod de preparare

Puneti ouale intr-un bol, presarati un praf de sare si mixati pana devin spuma. Incorporati mierea, apoi uleiul. Amestecati sana cu sucul de portocale, le adaugati peste oua si mixati. Cerneti faina cu praful de copt, le incorporati treptat. La final adaugati coaja rasa de portocale. O sa obtineti un aluat mai grosut, ca la pancakes. Incingeti aparatul de vafe. Cand s-a stins becul verde, il deschideti, il ungeti cu putin ulei, si in partea de jos si in cea de sus. La aparat sunt 5 trepte (asa este la al meu) si am dat la treapta 3. Puneti din compozitie, pana umpleti toata forma. Inchideti capacul si le lasati sa se rumeneasca. Dupa ce s-a stins becul verde, eu le-am mai lasat putin. Am verificat sa vad cand sunt gata. Le scoateti cu o paleta, pe un platou. Ungeti iar aparatul, puneti iar compozitie. Procedati asa pana terminati aluatul. Taiati inimioarele, mie mi-au iesit 20. Le asezati pe farfurie, puneti miere pe ele si serviti. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert vafe cu miere si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu 3 feluri de gem

Postat de RuxyRux

Tarta cu 3 feluri de gem

Untul rece taiat felii se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, cu oul, sarea, praful de copt si vanilia si se framanta pana la omogenizare. Se mai infaineaza usor cu o mana de faina si se da...

Citeste continuarea

Rulada cu crema de cacao si nuca de cocos

Postat de comanligia

Rulada cu crema de cacao si nuca de cocos

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri.Se freaca spuma galbenusul cu zaharul,sarea si uleiul.Albusurile se bat spuma tare,se adauga compozitia de galbenus si faina la urma.Se amesteca toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2022, 21:20
Rasfat pentru ceaiul de la ora 5 !!!
la 25.02.2022, 21:49
Bune!
la 26.02.2022, 07:20
servesc si eu
la 26.02.2022, 08:28
la 26.02.2022, 10:20
Delicioase!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking