Dovleac copt cu nuci caramelizate si frisca

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
16 Noi 2015 | 3672 vizualizari
Dovleac copt cu nuci caramelizate si frisca

Treaba cu frisca mi-a sugerat-o Misulica ( Mihaela63) , nucile caramelizate imi plac si am zis ca dovleacul ala nu merge doar copt si atat......oricum nu mananc decat dovleac copt, sa nu aud de placinta sau alte chestii...pitici pe creier....

Ingrediente

  • 1/2 dovleac turcesc cca3.5 kg
  • 200 nuci prajite
  • 150 g zahar brun
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 30 g zahar pudra

Mod de preparare

Mai intai am cules dovleacul,l-am impartit in doua, ca era mare, cca 7 kg si apoi am zis sa-i fac ce i-am facut, ca sa nu se strice.... Am luat tava de la aragaz, am asezat hartie de copt, am taiat bucata de dovleac in doua, am crestat fiecare parte si am asezat in tava dovleacul, l-am bagat la cuptor cca 1 ora, pana a fost patruns bine. Separat am spart nuci le-am prajit nitel, apoi am caramelizat zaharul brun, am adaugat nucile am amestecat bine pana s-a prins zaharul de nuci, le-am rasturnat pe un fund uns cu putin ulei, le-am aplatizat nitel si le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am maruntit , nu foarte mult. Smantana de frisca am pus-o intr-un bol, am adaugat zaharul si apoi am mixat pana am obtinut o frisca ferma. Am scos dovleacul din cuptor, am preasarat nuca caramelizata deasupra si am servit cu frisca. Cum eu stau prost cu rabdarea am mancat asa fierbinte,dar cu siguranta rece este si mai bun...sper sa apuce sa se raceasca, ca prea mult mi-a placut combinatia.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt cu nuci caramelizate si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Savarine

Postat de simona72

Savarine

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie, se adauga treptat cite un galbenus, iar la urma pesmetul si faina. Compozitia am distribuit-o in forme de briose, mie mi-au...

Citeste continuarea

Tarta cu struguri

Postat de licurici_lra

Tarta cu struguri

1.             Pentru blat, se separa ouale. 2.             Galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2015, 16:52
Yamyy, ce mult imi place
la 16.11.2015, 16:55
Se pupa bine frisca racoroasa si fina cu dovleacul cremos copt Am stiut eu ca te invarti de doua ori si pui ideea in aplicare
la 16.11.2015, 16:59
Misulico, doar ti-am zis ca nu-mi trebuie mult, daca mi se serveste o idee pe care o agreez.......m-am oprit din mancat sa nu fiu nevoita sa sun la 112...
la 16.11.2015, 17:10
Ce-i aici
la 16.11.2015, 17:29
Uratoooooo am vanit sa vad reteta si sa pap ce-mi faci tu mie

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking