Drob cu maruntaie de vitel si pui

Postat de Constelatialeu in Mancaruri cu carne
1 Mai 2021 | 2145 vizualizari
Drob cu maruntaie de vitel si pui

Retete pascale

Ingrediente

  • 750 g organe vitel ( plaman si rinichi )
  • 500 g ficat pui
  • 500 g ceapa verde
  • 300 g usturoi verde
  • 200 g marar si patrunjel
  • 100 ml ulei
  • 6 albusuri
  • 2 oua
  • 1 lingura plina cu delikat home made
  • sare
  • piper
  • 5 oua fierte
  • Crusta
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 2 linguri faina
  • un pic de lapte daca e prea gros amestecul

Mod de preparare

Mai intai am pus maruntaiele la fiert. Dupa ce au fiert l-am lasat sa se raceasca apoi le-am taiat cubulete mici.Apoi am curatat ceapa si usturoiul, le-am spalat si le-am taiat marunt. La fel am procedat cu verdeata. Am pus la incins uleiul, am pus ceapa, usturoiul si delikatul si le-am calit bine, la final am adaugat verdeata si am mai lasat cca 5-6 min sa se caleasca.

Intr-un castron am pus maruntaiele taiate marunt, am adaugat amestecul calit, am omogenizat  si potrivit de sare si piper. Am adaugat albusurile si cele 2 oua si le-am incorporat bine. Am asezat compozitia in doua tavite, una tapetata cu hartie de copt si alta de aluminiu. Am pus prima data un strat  de compozitia, am asezat ouale fierte si am acoperit cu alt strat de compozitie. Pentru crusta am amestecat ouale cu sarea, faina si laptele daca este nevoie. Am turnat amestecul pentru crusta peste compozitia de drob. Am preincalzit cuptorul la 180 grade, am bagat tava la cuptor ( cealalta tava am bagat-o la congelator si o coc alta data, iar am facut prea mult), am lasat focul mediu si am copt cca 1 ora si 30 min. Am scos tava din cuptor , am lasat sa se raceasca bine, apoi am scos drobul pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob cu maruntaie de vitel si pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi copti cu carne

Postat de Jymy

Cartofi copti cu carne

Carnea se spala si taie in cuburi mici. Optional (datorita timpilor diferiti de gatire) pulpa de porc se rumeneste usor inainte. Se asaza intr-un vas de yena incapator cuburile de carne,...

Citeste continuarea

Ied cu legume- la tuci

Postat de mihaelar63

Ied cu legume- la tuci

Pulpa de ied se spala bine si se curata de grasimi . Legumele se curata si se spala . Ceapa se taie pestisori , prazul rondele ,telina se feliaza . Morcovii se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2021, 23:55
la 02.05.2021, 09:05
Bun!
la 02.05.2021, 10:05
Bun!
la 02.05.2021, 10:58
Ce bun!
la 02.05.2021, 11:00

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking