Ingrediente
- 750 g organe vitel ( plaman si rinichi )
- 500 g ficat pui
- 500 g ceapa verde
- 300 g usturoi verde
- 200 g marar si patrunjel
- 100 ml ulei
- 6 albusuri
- 2 oua
- 1 lingura plina cu delikat home made
- sare
- piper
- 5 oua fierte
- Crusta
- 2 galbenusuri
- un praf de sare
- 2 linguri faina
- un pic de lapte daca e prea gros amestecul
Mod de preparare
Mai intai am pus maruntaiele la fiert. Dupa ce au fiert l-am lasat sa se raceasca apoi le-am taiat cubulete mici.Apoi am curatat ceapa si usturoiul, le-am spalat si le-am taiat marunt. La fel am procedat cu verdeata. Am pus la incins uleiul, am pus ceapa, usturoiul si delikatul si le-am calit bine, la final am adaugat verdeata si am mai lasat cca 5-6 min sa se caleasca.
Intr-un castron am pus maruntaiele taiate marunt, am adaugat amestecul calit, am omogenizat si potrivit de sare si piper. Am adaugat albusurile si cele 2 oua si le-am incorporat bine. Am asezat compozitia in doua tavite, una tapetata cu hartie de copt si alta de aluminiu. Am pus prima data un strat de compozitia, am asezat ouale fierte si am acoperit cu alt strat de compozitie. Pentru crusta am amestecat ouale cu sarea, faina si laptele daca este nevoie. Am turnat amestecul pentru crusta peste compozitia de drob. Am preincalzit cuptorul la 180 grade, am bagat tava la cuptor ( cealalta tava am bagat-o la congelator si o coc alta data, iar am facut prea mult), am lasat focul mediu si am copt cca 1 ora si 30 min. Am scos tava din cuptor , am lasat sa se raceasca bine, apoi am scos drobul pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob cu maruntaie de vitel si pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|