Ingrediente
- maruntaie de la ied ( ficat, inima, limba, rinichi, plamini)
- prapure
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- o felie telina
- cateva fire patrunjel verde
- 1 ardei rosu
- 6 catei de usturoi
- 1 ou crud
- 3 oua fierte tari
- sare
- piper
Mod de preparare
Maruntaiele se spala bine si se fierb in apa si sare. Dupa ce au fiert se scurg si se lasa la racit. Cand sunt reci le tocam la robot impreuna cu legumele ( morcov, patrunjel, telina, ceapa, ardei....). In compozitia obtinuta adaugam verdeata tocata marunt si potrivim gustul cu sare si piper.
Vom coace drobul intr-o tava de cozonac:
ungem tava cu putin ulei si o tapetam cu hartie de copt. Apoi asezam prapurele in tava..."imbracam" peretii tavii cu prapurele. Punem apoi jumate din compozitie...asezam cele 3 oua fierte tare si peste ele asezam restul de compozitie.
Se acopera apoi cu prapurele si se da la cuptor 40 min.
Cand drobul s-a racit il scoatem din tava si taiem infunctie de preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de ied" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|