Ingrediente
- 1,5-2 kg organe de ied
- 2-3 legaturi mari de ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- 6-7 oua
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingurita garam masala sau alt amestec de mirodenii de care va place
- 1 cescuta zeama in care au fiert organele
- pt decor:
- 2 oua fierte
- prapur
Mod de preparare
Pt drob se folosesc toate organele de la animal, se curata si se spala f bine, rinichii se taie in jumatati si se spala, inima la fel si ea si se curata de singele din interior, ficatul si plamanii se cresteaza putin. La drob, eu pun si putina carne care cred ca nu arata f bine si putina grasime pt a nu iesi uscata si seaca.
Deci, punem organele la fiert in apa multa, care sa le acopere.(plamanii se ridica la suprafata, asa ca aveti grija sa-i intoarceti sau sa puneti o farfuriuta sa-i tina in apa care fierbe) Dupa ce au fiert, se lasa la racit, iar apoi se dau prin masina de tocat sau robot (aveti grija sa opriti o ceasca din apa in care au fiert organele) Ceapa si usturoiul curatate si spalate, le taiem rondele si le punem peste organe, sare si piper dupa gust, ouale, patrunjelul tocat marunt si optional condimente de care va place, eu am folosit garam masala. Amestecati bine toata compozitia, adaugati si putina apa in care au fiert organele pt a nu deveni prea uscat si tare drobul, amestecati si lasati compozitia sa se odihneasca 30 minute. Amestecati iar, gustati si in functie de gust mai adaugati ce este necesar.
Intr-o forma rotunda, de silicon am folosit eu, am tapetat marginile formei cu felii de ou fiert, am pus compozitia in forma, am intins prapurul pe deasupra si am dat la cuptorul incins la 160-170 grade pt 40-50 minute, pina se rumeneste frumos. Lasati sa se raceasca si apoi taiati si serviti.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de ied" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|