Dulceata din petale de trandafir

Postat de Ina in Dulceata / Gem
26 Mai 2015 | 11434 vizualizari
Dulceata din petale de trandafir

Nu am mai facut minunea asta de 9 ani, dar anul asta sunt pusa pe fapte mari :))) Prima transa este gata, vor urma si altele. Dulceata o pregatesc din trandafiri rosii catifelati si parfumati (din aceia mari, de gradina).

Ingrediente

  • 330 g de petale de trandafir
  • 1 kg de zahar
  • 1 l de apa
  • 2 lingurite cu de sare de lamaie
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Adunam petalele de trandafir si indepartam cu foarfeca partea alba de la capat (pentru ca este amara).

Spalam petalele, le scurgem bine de apa, apoi le frecam cu o lingurita de sare de lamaie amestecata cu una de zahar (pentru a-si mentine culoarea rosie la fiert). Pastram petalele astfel pregatite la frigider, pentru 15 minute. 

Punem la fiert apa si zaharul, pana obtinem un sirop bine legat (cand face spuma la fiert, iar picatura nu se dizolva  singura in apa).

Adaugam petalele de trandafir, apoi amestecam si sucul de lamaie si cealalta lingurita cu sare de lamaie. 

Lasam sa fiarba pana se leaga totul bine, iar dulceata devine sticloasa, apoi oprim focul si turnam dulceata fierbinte, in borcane curate si uscate 3 minute la microunde. Capsam si pastram borcanele cu capacul in jos, pana ce dulceata se raceste. 

Depozitam si pastram dulceata la rece, pentru mai multi ani. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din petale de trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de trandafir

Postat de gaby_d

Dulceata de trandafir

Modul de preparare e mai mult decat simplu. Eu am avut trandafirul curatat si frecat , pastrat in frigider, intr-un borcan cu capac, inca de doua zile. L-am scos cand am pus la fiert siropul....

Citeste continuarea

Dulceata din petale de trandafir

Postat de lia

Dulceata din petale de trandafir

In primul rand recoltam florile de trandafir ( specia: rosa centifolia, foarte mirositoare si de culoare roz) bine deschise/inflorite si nepatate. Desprindem petalele si le rupem/taiem partea alba...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2015, 21:10
la 26.05.2015, 21:11
la 26.05.2015, 21:15
Ce bine arata! Nu am mai mancat dulceata de trandafiri de can eram copil
la 26.05.2015, 21:22
Buna rau!
la 26.05.2015, 21:27
Ce faina este, ce bine legata!
N-am facut, dar de la un timp imi cumpar ca imi place

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking