Ingrediente
- 330 g de petale de trandafir
- 1 kg de zahar
- 1 l de apa
- 2 lingurite cu de sare de lamaie
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare
Adunam petalele de trandafir si indepartam cu foarfeca partea alba de la capat (pentru ca este amara).
Spalam petalele, le scurgem bine de apa, apoi le frecam cu o lingurita de sare de lamaie amestecata cu una de zahar (pentru a-si mentine culoarea rosie la fiert). Pastram petalele astfel pregatite la frigider, pentru 15 minute.
Punem la fiert apa si zaharul, pana obtinem un sirop bine legat (cand face spuma la fiert, iar picatura nu se dizolva singura in apa).
Adaugam petalele de trandafir, apoi amestecam si sucul de lamaie si cealalta lingurita cu sare de lamaie.
Lasam sa fiarba pana se leaga totul bine, iar dulceata devine sticloasa, apoi oprim focul si turnam dulceata fierbinte, in borcane curate si uscate 3 minute la microunde. Capsam si pastram borcanele cu capacul in jos, pana ce dulceata se raceste.
Depozitam si pastram dulceata la rece, pentru mai multi ani.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din petale de trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|