Ingrediente
- 500 g pulpa de porc
- sare
- piper Delikat proaspat macinat
- condimente pentru porc
- faina
- 2 buc ceapa alba
- 5 lg ulei de floarea soarelui
- 1 lgt boia de ardei dulce Delikat
- 2 lg faina
- 2 lg smantana
- 1 lgt mustar
- frunze de patrunjel
Mod de preparare
Se taie bucata de carne in felii subtiri. Se bat bine cu ciocanul ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare, piper Delikat proaspat macinat si condimente pentru porc Delikat. Se trec apoi bucatile de carne prin faina pe ambele parti si se pun deoparte.
Intr-o cratita de inox cu fundul dublu se pune uleiul la incins. Se asaza bucatile de carne in ulei si se lasa sa se rumeneasca usor pe ambele parti. Se scot pe servetele de hartie.
Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune in cratita in care s-au rumenit bucatile de carne. Se lasa la calit pana se rumeneste usor. Se asaza peste ceapa bucatile de carne si se toarna apoi apa fierbinte cat sa treaca peste carne. Se adauga si o lgt de boia de ardei dulce Delikat. Se lasa la fiert la foc mic. Daca mai este nevoie, se completeaza cu apa fierbinte. Se sareaza dupa gust.
Intr-un bol se pun cele 2 lg de faina si se dizolva cu putina apa. Se adauga smantana si mustarul si se omogenizeaza bine.
Cand este gata carnea, se toarna amestecul cu smantana si mustar in cratita, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Se lasa sa mai dea cateva clocote, se condimenteaza dupa gust daca mai este cazul, apoi se stinge focul.
Se serveste cu cartofi piure asezonata cu frunze de patrunjel verde tocat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|