Flanc cu capsuni

Postat de Toamna07 in Prajituri
2 Mai 2012 | 4273 vizualizari
Flanc cu capsuni

Un desert rapid si parfumat!

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 500 gr. capsuni,
  • 1 foaie de foietaj,
  • 1 plic de tort-gelee rosu,
  • crema de vanilie
  • Pentru crema de vanilie :
  • 250ml lapte,
  • 1 plic vanilie borbon sau 1 fiola esenta de vanilie,
  • 2 gălbenuşuri,
  • 65g zahăr pudră ,
  • 3 linguri amidon de porumb

Mod de preparare

Mod de preparare al cremei :

Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia. Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si putin lapte caldut. Cand laptele incepe sa firba adaugam putin cate putin jumatate  din compozitia de galbenusuri. Luam de pe foc si amestecam  bine cu telul. Punem din nou pe foc mic si lasam sa mai dea cateva clocote amestecand si avand grija sa nu se lipeasca de fund. Lasam sa se raceasca acoperind vasul cu folie de plastic sa nu faca crusta.

Pentru blat taiem foietajul in patratele de dimensiunea dorita si le punem la cuptor incins pana se umfla si capata o culoare aurie. Foietajul rece il acoperim cu crema rece (cu lingura sau posul) si capsuni taiate felii. Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia .

Jeleul il preparam conform instructiunilor de pe pliculet.

Flancurile se dau la rece . Daca va grabiti le puteti pregati si cu budinca de vanilie sau capsuni.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Flanc cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta impletita cu mere si stafide

Postat de nico_nico

Placinta impletita cu mere si stafide

Intr-un castron mai mare punem faina amestecata cu drojdia(daca folosim drojdie proaspata facem o maiaua din putin lapte +zahar+faina) laptele caldut + zaharul,sarea,untura si ouale.Facem o coca...

Citeste continuarea

Desert prajitura Albinita

Postat de mirela0911

Desert prajitura Albinita

Foile: Intr-o craticioara se pun untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Se pune pe foc mic si se lasa sa se incalzeasca pana se topeste zaharul si totul se omogenizeaza, amestecand continuu. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2012, 15:57
la 02.05.2012, 16:05
delicioasa
la 02.05.2012, 16:06
la 02.05.2012, 17:35
la 02.05.2012, 20:47
gustos

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking