Fluturasi dulci din aluat cu caramel (de post)

Postat de rhapsody in Dulciuri
24 Mar 2015 | 7584 vizualizari

Aluatul cu caramel l-am testat mai demult sub forma de melci si de placinta, cum au avut mare succes m-am gandit sa-l refac, de data aceasta ceva mai pigmentat. :D Trebuie sa va zic ca n-am respectat nici o regula care se aplica aluatului dospit, am folosit drojdia luata direct de la frigider, am folosit faina obisnuita si necernuta, am invartit in aluat cu o lingura si nu l-am framantat manual decat dupa ce a dospit si atunci doar cateva secunde, nu l-am acoperit pentru a dospi si dupa ce am format fluturii nu i-am lasat la dospit ci i-am bagat direct in cuptor. Rezultatul? Un aluat uimitor, moale si fraged. :)

Inapoi la reteta

Comentarii (35)

la 24.03.2015, 12:22
Deci, merge si daca nu respecti regulile de baza cand vine vorba de aluatul dospit. asta imi place mie la el...Super reteta, mai ales ca nu m-am gandit niciodata la caramel in aluat
la 24.03.2015, 12:34
Eu, in general, nu prea tin cont de reguli si zau ca-mi reusesc aluaturile si alte preparate. Am admirat fluturasii tai si pe blog
la 24.03.2015, 12:41
Wow ce frumoși sunt!
la 24.03.2015, 12:44
ce super sunt!
la 24.03.2015, 13:04
Ce draguti sunt!!!
la 24.03.2015, 13:17
la 24.03.2015, 13:25
la 24.03.2015, 13:26
ce draguti si buni ti-au iesit!
la 24.03.2015, 13:37
La favorite, foarte buni fluturași
la 24.03.2015, 13:58
foarte reusiti
la 24.03.2015, 14:00
la 24.03.2015, 14:09
Arată foarte bine
la 24.03.2015, 14:15
ce bunatati
la 24.03.2015, 14:29
la 24.03.2015, 14:30
trebuie as fie tare bun, caramelul e preferatul meu

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking