Foi cu miere de albine, cremă de griş şi dulceaţă de piersici

Postat de botcrina in Prajituri
8 Iun 2014 | 6707 vizualizari
Foi cu miere de albine, cremă de griş şi dulceaţă de piersici

Îmi era tare dor de această prăjitră simplă dar mereu foarte gustoasă, aşa că ieri am trecut la treabă...

Ingrediente

  • Foile
  • 500 g făină
  • 100 g miere
  • 100 g zahăr
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema
  • 350 ml lapte
  • 100 g griş
  • 100 g zahăr
  • 1 fiolă esenţă lămâie
  • 1/2 inguriţă coajă rasă de lămâie
  • 100 g margarină
  • 250 g dulceaţă de piersici
  • 50 g zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Foile

Se amestecă zahărul cu mierea, oul, untul şi laptele apoi se pune la foc mic şi se amestecă uşor cu telul până aproape dă în clocot.

Se ia de pe foc şise adaugă praful de copt amestecat cu făina.

Se lasă  la răcit puţin apoi se împarte în 4 părţi egale.

Se întinde pe rând fiecare foaie pe dosul unei tăvi şi se coace aproximativ 8-9 minute la o temperatură de 180 de grade.

Crema

Se pune laptele la fiert, când dă în clocot, se introduce grişul în acesta şi se lasă  să fiarbă la foc mic, mestecând continuu.

La final se adăugă zahărul, fiola de esenţă de lămâie şi coaja rasă de lămâie.

Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.

Se freacă untul, apoi se încorporează în crema de griş, se amestecă bine ca să se omogenizeze toate ingredientele.

Se pune pe un platou prima foaie iar deasupra un strat din cremă, acoperim cu a doua foaie, punem gem şi acoperim cu a treia foaie, iarăşi întindem un strat de cremă şi acoprim cu ultima foaie.

Deasupra se pudrează cu zahăr praf.

Poftă bună!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere de albine, cremă de griş şi dulceaţă de piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu prune si nuci

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura rasturnata cu prune si nuci

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun miezul de nuca, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca. Se asaza pe toata suprafata tavii, apoi se pun prunele...

Citeste continuarea

Prăjitură lumânări

Postat de Zamfira

Prăjitură lumânări

Pregătim blatul  Batem albuşurile cu 3 linguri de apă rece în spumă tare. Punem şi un praf de sare. Adăugăm pe rând cele trei gălbenuşuri. Lucrăm totul cu mixerul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2014, 20:01
Delicioase!
la 08.06.2014, 20:06
mmmm foarte bune!
la 08.06.2014, 20:06
Mulţumesc Cristina!
la 08.06.2014, 20:09
Mulţumesc deyu!
la 08.06.2014, 20:35
O prajitura foarte buna

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking