Ingrediente
- 2 pachete foi napolitane -100 g pachetul cu 5 foi
- 4 oua
- 300 g zahar
- 1 pachet de margarina rama
- 200 g zahar pentru caramelizat
- 250 g nuci macinate
Mod de preparare
Cele 4 oua cu 300 g zahar se pun pe baie de abur, se amesteca pana incepe sa se ingroase, se trage de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se topeste margarina. Se lasa vasul peste vasul cu apa sa stea cald, pana caramelizam zaharul.
Intr-o cratita caramelizam 200 g zahar, apoi turnam crema de oua peste zaharul caramelizat, amestecand bine si repede sa nu se intareasca, se adauga si nucile si se omogenizeaza. Toata operatiunea se face contra cronometru ca sa nu se intareasca.
Asezam caramelul intre foile de napolitana, 5 bucati in fiecare pachet. Apoi le invelim in folie alimentara si asezam deasupra o greutate, sa se preseze uniform.
Se taie rece, cu un cutit bine ascutit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitane umplute cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|