Ingrediente
- 1 pachet foi lica (din comert)
- 400 gr. margarina
- 400 gr.zahar
- 200 gr. nuca macinata
- 25-30 gr. fulgi de migdale
- 50 gr. stafide
- 100 ml apa
- 150 gr. fulgi fini de ovaz
- 3 linguri pudra de roscove (karob)
- 1 lingura suc de lamaie
- 1/2 sticluta esenta de rom
Mod de preparare
Punem intr-o craticioara apa+ zahaul la foc mic si lasam sa fiarba cca 10 min.
Adaugam margarina, nuca,fulgii de migdale, stafidele si pudra de karob.
Lasam sa fiarba inca 5 minute.
La final adaugam fulgii de ovaz si aromele, luam vasul de pe foc si continuam sa amestecam cu lingura de lemn pana se mai racoreste crema obtinuta.
Punem cate 2 linguri (cu varf) de amestec pe o foaie lica, intindem uniform crema pe intreaga suprafata a foii, apoi asezam cea de-a doua foaie, punem iar crema, si repetam procedeul pana la foaia 5 pe care n-o mai ungem si peste care punem o tabla/tava pe care vom aseza o greutate sa se preseze foarte bine prajitura.
(eu am asezat o tava de cuptor in care am pus un bax sticle de apa).
Am lasat prajitura sub greutatea sticlelor pline cca 4-5 ore,apoi am portionat si servit bunatate de desert.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi Lica (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|