Frittata cu spanac si ciuperci

Postat de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri
21 Mai 2011 | 5692 vizualizari
Frittata cu spanac si ciuperci

Vreau eu sa ii zic frittata, dar cum nu am cuptor, nu am reusit sa o intorc pe partea cealalta :( si nu si-a pastrat forma de "tarta". UF! cuptoru' caminului....

Ingrediente

  • 3 oua
  • 5 ciuperci albe
  • 1 mana buna de frunze de spanac
  • 1 ceapa alba
  • 1 rosie
  • 100 gr telemea
  • sare, piper
  • marar
  • ulei pentru calit

Mod de preparare

Taiem ceapa solzisori, ciupercile si rosia felii, spalam frunzele de spanac. Punem la calit intr-o tigaie ceapa, cand s-a inmuiat adaugam ciupercile si le lasam sa se inmoaie si ele. Cand sucul lor s-a evaporat, adaugam spanacul.

Pana se incinge si spanacul putin, batem ouale, adaugam telemeaua rasa, sare, piper, marar cat consideram, apoi turnam peste legumele din tigaie. Lasam tigaia pe foc mic miscand-o usor din cand in cand, pana cand se leaga bine chiar si in mijloc.

In mod normal, cu vreo 10 min inainte sa fie gata si deasupra, tigaia se introduce in cuptorul incins la 180C. O alta optiune este sa rasturnati cu grija frittata pe o farfurie si sa o puneti inapoi in tigaie cu susul in jos pana se face de tot si partea cealalta. Tigaia mea a fost prea mica, frittata a iesit groasa si nu am vrut sa o ard pana se facea partea de deasupra, dar a fost prea lichida in mijloc si nu am putut nici sa o intorc. Oricum, cuptorul e AUR in bucatarie... :P (stiu ca suna ciudat sa zic asa ceva, e greu sa intelegi cum se poate sa nu ai cuptor... ei bine, in camin orice e posibil :)) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu spanac si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Dovlecei cu legume la cuptor

Postat de mirela0911

Dovlecei cu legume la cuptor

Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se curata mijlocul de seminte cu ajutorul unei linguri. Intr-o oala incapatoare se pune ap cu sare sa fiarba si se oparesc dovleceii...

Citeste continuarea

Oua decorate cu frunzulite

Postat de Pungasa_Rogue

Oua decorate cu frunzulite

Ouale se degreseaza, spalandu-se, cu ajutorul unui burete, cu apa si detergent de vase. Se ia cate un ou si se fixeaza o frunzulita pe el, dupa care se pune o bucata de dres peste frunza, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2011, 17:58
ciupercute
la 21.05.2011, 18:18
arata super
la 21.05.2011, 19:03
Las' ca-i buna si asa
la 21.05.2011, 19:40
buna
la 21.05.2011, 19:56
ce frumos arata............

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking