Frittata cu ardei, ciuperci si salam

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
23 Iul 2013 | 13626 vizualizari
Frittata cu ardei, ciuperci si salam

Fritatta este varianta italiana a omletei. Poate fi pregatita intr-o gama foarte larga fie cu legume, branzeturi, preparate din carne, verdeturi si tot ceea ce va este pe plac. Eu am ales sa fac o varianta simpla cam cu ce aveam prin frigider.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 2 felii muschi file
  • 3-4 felii salam taranesc
  • 1/2 ardei galben
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 felie cascaval
  • cateva ciuperci conservate
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • oregano uscat

Mod de preparare

Muschiul file, salamul il taiem bucatele mici. Ardeiul il spalam, indepartam semintele si il facem cubulete. Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
Cascavalul il taiem bucati potrivite.

Intr-un bol batem ouale spuma cu putin piper si un praf de sare. Adaugam toate ingredientele ce le-am pregatit mai sus si amestecam usor. Incorporam parmezanul ras, putin marar verde tocat. Ungem un vas termorezistent cu unt si tunam compozitia in el. Deasupra presaram oregano uscat si introducem vasul in cuptorul incins.

Reglam o temperatura potrivita, lasam frittata pana este rumenita deasupra si bine patrunsa si in interior. Cam in 30-35 de minute este gata.

O scoatem, o lasam sa se racoreasc si se serveste simpla, cu o salata, muraturi si cu ce mai doriti!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu ardei, ciuperci si salam" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu loboda

Postat de Pungasa_Rogue

Tarta cu loboda

Intr-un castron, drojdia se freaca impreuna cu zaharul pana cand se dizolva. Se adauga laptele cald si o mana de faina. Se amesteca si se lasa sa creasca, acoperind castronul cu o folie. Dupa ce...

Citeste continuarea

Pastrama din piept de pui

Postat de xana

Pastrama din piept de pui

Pieptul de pui il spalam si il uscam cu un prosop de hartie, apoi il condimentam cu: o capatana de usturoi pisat, jumatate din cantitatea de piper boabe, sosul Worcester, cele 2 linguri de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2013, 14:40
bun bun si cu niste castraveti murati
la 23.07.2013, 14:40
la 23.07.2013, 14:41
foarte mult imi place si noi facem des
la 23.07.2013, 14:49
ce bine arata
la 23.07.2013, 14:51
arata super Rocsi

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking