Frittata cu ardei, ciuperci si salam

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
23 Iul 2013 | 13657 vizualizari
Frittata cu ardei, ciuperci si salam

Fritatta este varianta italiana a omletei. Poate fi pregatita intr-o gama foarte larga fie cu legume, branzeturi, preparate din carne, verdeturi si tot ceea ce va este pe plac. Eu am ales sa fac o varianta simpla cam cu ce aveam prin frigider.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 2 felii muschi file
  • 3-4 felii salam taranesc
  • 1/2 ardei galben
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 felie cascaval
  • cateva ciuperci conservate
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • oregano uscat

Mod de preparare

Muschiul file, salamul il taiem bucatele mici. Ardeiul il spalam, indepartam semintele si il facem cubulete. Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
Cascavalul il taiem bucati potrivite.

Intr-un bol batem ouale spuma cu putin piper si un praf de sare. Adaugam toate ingredientele ce le-am pregatit mai sus si amestecam usor. Incorporam parmezanul ras, putin marar verde tocat. Ungem un vas termorezistent cu unt si tunam compozitia in el. Deasupra presaram oregano uscat si introducem vasul in cuptorul incins.

Reglam o temperatura potrivita, lasam frittata pana este rumenita deasupra si bine patrunsa si in interior. Cam in 30-35 de minute este gata.

O scoatem, o lasam sa se racoreasc si se serveste simpla, cu o salata, muraturi si cu ce mai doriti!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu ardei, ciuperci si salam" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Covrigi opariti

Postat de Valclaudia

Covrigi opariti

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam cateva lingurite de apa calduta si una de faina, apoi lasam 10 minute amestecul obtinut la dospit. Faina (la temperatura camerei) se aseaza...

Citeste continuarea

Cartofi Dauphinoise

Postat de Oana

Cartofi Dauphinoise

Cartofii noi spalati si curatati se taie la robot rondele subtiri. La fel si ceapa rosie. Se amesteca si se aseaza intr-o tava ce va merge la cuptor. Se stropesc cu uleiul de masline, sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2013, 14:40
bun bun si cu niste castraveti murati
la 23.07.2013, 14:40
la 23.07.2013, 14:41
foarte mult imi place si noi facem des
la 23.07.2013, 14:49
ce bine arata
la 23.07.2013, 14:51
arata super Rocsi

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking