Frittata cu ardei, ciuperci si salam

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
23 Iul 2013 | 13656 vizualizari
Frittata cu ardei, ciuperci si salam

Fritatta este varianta italiana a omletei. Poate fi pregatita intr-o gama foarte larga fie cu legume, branzeturi, preparate din carne, verdeturi si tot ceea ce va este pe plac. Eu am ales sa fac o varianta simpla cam cu ce aveam prin frigider.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 2 felii muschi file
  • 3-4 felii salam taranesc
  • 1/2 ardei galben
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 felie cascaval
  • cateva ciuperci conservate
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • oregano uscat

Mod de preparare

Muschiul file, salamul il taiem bucatele mici. Ardeiul il spalam, indepartam semintele si il facem cubulete. Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
Cascavalul il taiem bucati potrivite.

Intr-un bol batem ouale spuma cu putin piper si un praf de sare. Adaugam toate ingredientele ce le-am pregatit mai sus si amestecam usor. Incorporam parmezanul ras, putin marar verde tocat. Ungem un vas termorezistent cu unt si tunam compozitia in el. Deasupra presaram oregano uscat si introducem vasul in cuptorul incins.

Reglam o temperatura potrivita, lasam frittata pana este rumenita deasupra si bine patrunsa si in interior. Cam in 30-35 de minute este gata.

O scoatem, o lasam sa se racoreasc si se serveste simpla, cu o salata, muraturi si cu ce mai doriti!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu ardei, ciuperci si salam" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu praz si ceapa

Postat de ianculubita

Tarta cu praz si ceapa

Punem intr-un vas faina,margarina sau unt,sare 2-3linguri cu apa,1ou si amestecam bine;ungem cu unt forma de tarta apoi intindem aluatul in forma,intepam cu furculita si lasam forma acoperita cu...

Citeste continuarea

Pachetele umplute cu carne si legume

Postat de mirela0911

Pachetele umplute cu carne si legume

Se prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute. Se cerne faina intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2013, 14:40
bun bun si cu niste castraveti murati
la 23.07.2013, 14:40
la 23.07.2013, 14:41
foarte mult imi place si noi facem des
la 23.07.2013, 14:49
ce bine arata
la 23.07.2013, 14:51
arata super Rocsi

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking