Ingrediente
- 120 g unt;
- 50 g zahar;
- 1 ou;
- 150 g faina;
- un praf de sare;
- 1/2 lgt. praf de copt;
- 100 g. miez de nuca;
- 1 lgt. esenta de vanilie;
- gem de capsuni, cirese, etc;
Mod de preparare
Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremos. Se adauga galbenusul si faina amestecata cu sarea si praful de copt. Va rezulta un aluat detul de moale, usor de modelat. Nucile se maruntesc in robot iar albusul de ou se mixeaza pana devine usor spumos. Se formeaza bile din aluat care se tavalesc prin albusul de ou si prin nuca. Se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se fac o adancitura in fiecare bila cu degetul mare. In adancitura se pune gemul, de care preferati sau de care aveti, si se da la cuptor la 170 de grade timp de 15-20 minute. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|