Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci

Postat de panacris in Dulciuri
24 Dec 2023 | 1419 vizualizari
Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci

De când am vazut rețeta asta la Chef Nicolaie Tomescu, m-a tot bântuit. Și dacă aveam ceva puncte de cheltuit la Gatesc.ro, mi-am adus un nou ajutor în bucătăria Panacris, pe lângă celelalte slugoiae! El este Nuculeț! ;) Am renunțat la forma clasică pentru aragaz, mai ales că era din aluminiu și noh, nu e prea sănătoasă! Nuculeț e super rapid, coace 24 coji de nucă în cca. 2 minute, așa că am salvat jumătate de zi, de copt clasic la flagara de gaz, care are doar vreo 8 locașuri! Hai, gata cu vorbăria, spor și poftă bună la "Rețete pentru masa de Crăciun"! P.S. da, am deviat un pic de la rețeta Chef-ului, că nu am avut destulă nucă de cocos în cămara și am improvizat, adaugând nucă neaoșă! ;) Pentru Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci  am folosit urmatoarele ingrediente: unt, faina, oua, zahar, lapte condensat, nuca de cocos.      

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci 
  • Pentru aluat:
  • Unt gras 180g,
  • Extract de vanilie 1 linguriță,
  • Făină albă cca. 400 g,
  • Pudră de cacao 6 linguri,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr pudră vanilinat cca. 70 g,
  • Sare de masa ½ linguriță.
  • Pentru cremă:
  • Lapte condensat cca. 400 g,
  • Fulgi de cocos 175 g,
  • Miez de nucă 175 g,
  • Miere cca. 50g,
  • Ulei de cocos cca. 60 ml,
  • Sare de masa ½ linguriță.

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci 

Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul pudră, sarea și extractul de vanilie energic până ce se omogenizează, într-un castron sau vas-ul mixerului.

Apoi se adaugă rând pe rând ouăle, amestecându-se până ce se înglobează în aluat.

Se adaugă făina, pudra de cacao și praful de copt amestecându-se ușor până ce obținem un aluat omogen, care se lasă la rece cca. 30 minute.

Se scoate aluatul de la rece și se fac biluțe mici, de cca. 5 grame.

Se încinge bine forma clasică sau cea electrică și se pun  rapid biluțele, ca să se coacă uniform. Se închide forma și se presează bine ptr 15 secunde, apoi se întoarce pe partea cealaltă, asta ptr forma clasică, acum că am jucărie nouă, nu e nevoie de acest pas.

Cojile se scot după cca. 2 minute și se lasă la răcit pe un grilaj.

Cât se răcoresc cojile ne ocupăm de cremă.

Laptele condensat și uleiul de cocos se pun la încălzit într-un vas la foc mic, amestecându-se lin cât să se înglobeze cele două lichide. Apoi se adaugă praful de sare, fulgii de cocos, nuca mărunțită și mierea, lăsându-se la gătit cca. 5 minute până ce se omogenizează.

Apoi se lasă un pic la răcit și se trece la ultima migălelală, umplerea nucilor! ;) Aici TataZmeu m-a ajutat la greu! ;) Un pic de migăleală, dar se mertiă efortul!  

Spor și poftă bună!

Vezi si reteta de Nuci umplute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cozonac floare

Postat de S_I_D

Reteta de cozonac floare

Iata cum se prepara Reteta de cozonac floare: Stiu ca pare putin ciudat sa pregatesc aluatul de cozonac la masina de paine, dar de ce sa nu imi usurez munca, mai ales acum in prag de...

Citeste continuarea

Cozonac - varianta rapida

Postat de Lia1

Cozonac - varianta rapida

Incalzeste cuptorul la 40-50° initial, doar pt. caldura in spatiu si cresterea maielei. Pregateste doua tavi medii unse cu unt moale sau ulei. MAIA 1. Amesteca: drojdia, 1 lingura...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2023, 20:22
Minunate! .... Primiti cu colindul?
la 24.12.2023, 20:25
De spart le sparge Tata Zmeu
la 24.12.2023, 20:27
Fur si eu cateva ))
la 24.12.2023, 21:08
Bune rau!
la 24.12.2023, 22:30
Delicioase!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking