Fursecuri din seminte

Postat de bianca92 in Prajituri
24 Oct 2013 | 5571 vizualizari
Fursecuri din seminte

O reteta pe care a gasit-o mama insa nu stiu exact de unde a luat-o pentru ca nici ea nu mai tine minte. Pur si simplu a gasit-o, a scanat-o si a pus-o in cartea cu retete. Oricum fursecurile sunt foarte delicioase si au o textura aparte :)

Ingrediente

  • 150 gr seminte de floarea soarelui (puteti sa le amestecati si cu migdale, nuci, in )
  • 50 gr faina integrala de grau (eu nu am avut faina dar am avut cereale de grau si le-am macinat. Am mai adaugat si 2 linguri de seminte de in macinate)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 gr unt
  • 100 gr zahar brun (se poate pune si zahar normal sau miere)
  • 1 ou
  • 150 gr fulgi de ovaz
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Semintele se calesc pe o tigaie uscata, pana se rumenesc usor.Lasati-le sa se racoreasca putin apoi le macinati intr-un robot sau blender.Nu le faceti chiar faina, sa fie mai bucatele grunjoase.

Faina se amesteca cu praful de copt, si eventual faina de in. Dupa cum am spus, eu nu am avut faina dar puteti macina voi foarte fin fulgii de grau si semintele de in.

Intr-un bol mixati untul moale cu zaharul, adaugati oul si amestecati inca putin(cu mixerul).Adaugati vanilia, semintele macinate, amestecul de faina si fulgii de ovaz.

Amestecati bine compozitia, mai intai cu o spatula/lingura apoi cu mainile.Sa nu va speriati daca compozitia este grunjoasa si putin lipicioasa, asa si trebuie.

Luati cate putin aluat in maini si formati biscuitii in orice forma va place.Lasati la cuptor preincalzit la 180 grade, timp de 25-30 de minute, pana incep sa se rumeneasca mai bine marginile.

Lasati sa se racoreasca.Apoi le scoateti de pe tava si savurati... :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri din seminte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiti din seminte si nuci (crackers)

Postat de RuxyRux

Biscuiti din seminte si nuci (crackers)

MIxam la robot nucile si migdalele si le punem intr-un vas mare( de framantat). La robot macinam si fulgii de ovaz  si complexul forte. Adaugam totul in vas. Urmeaza semintele, se mixeaza...

Citeste continuarea

Fursecuri umplute cu seminte de canepa si caju

Postat de Valclaudia

Fursecuri umplute cu seminte de canepa si caju

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron incapator, punem margarina (trecuta un minut prin cuptorul cu microunde), zaharul, praful de sare, praful de copt, oul, esenta de rom, pudra...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2013, 12:36
cred ca au gust minunat
la 24.10.2013, 12:37
la 24.10.2013, 12:39
Ce bune's
la 24.10.2013, 12:46
Ce bune cred ca sunt!!!La favorite cu ele
la 24.10.2013, 12:50

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking