Fursecuri fragede glazurate si decorate

Postat de Valclaudia in Dulciuri
7 Feb 2016 | 2099 vizualizari
Fursecuri fragede glazurate si decorate

Ingrediente

Aluat:

  • 3 oua mari de casa
  • 300 gr. unt gras
  • cca 500-550 gr. faina alba proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • 300 gr. zahar tos
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingura cacao

Glazura:

  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • 50 gr. frisca lichida

Decor:

  • fistic nesarat taiat grosier
  • bombonele colorate
  • cristale colorate de zahar

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Mixam ouale cu zaharul, praful de sare si untul.

Adaugam praful de copt si esenta de vanilie.

Incorporam faina, vom obtine un aluat gras, ferm.

Pe masa de lucru presaram pudra de cacao, apoi trecem aluatul peste pudra, ne jucam astfel putin cu el, pana obtinem un efect marmorat.

Dam aluatul la rece pentru 1 ora.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Intindem aluatul pe masa de lucru infainata in strat de 1/2cm.

Decupam fursecurile in formele dorite, apoi le asezam in tavi captusite cu folie de teflon sau hartie de copt.

Dam tavile la cuptor pentru 20 minute, apoi scoatem fursecurile pe un gratar la racit.

Pentru glazura topim ciocolata in frisca lichida la foc mic intr-o craticioara.

Ungem fursecurile cu glazura, apoi le decoram dupa inspiratie cu fistic, bombonele colorate si cristale de zahar.

Pofa buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede glazurate si decorate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac Rozenkrantz

Postat de Constelatialeu

Cozonac Rozenkrantz

Mai intai, am caramelizat zaharul. Am pus cele 12 linguri de zahar in cratita si l-am caramelizat, cu grija sa nu-l ardem ca se amaraste. Dupa ce s-a caramelizat, am imbracat peretii cratitei cu...

Citeste continuarea

Mousse cu doua feluri de ciocolata

Postat de xana

Mousse cu doua feluri de ciocolata

Topim ciocolata neagra pe baie de aburi. Cele 100 de grame de zahar le punem pe foc cu apa atat cat sa acopere zaharul si lasam la fiert pana se formeaza un sirop nu prea gros. Ouale si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2016, 13:01
mmm minunate!
la 07.02.2016, 13:24
Super bune, iar prezentarea este minunata! Bravoooo!!!!
la 07.02.2016, 13:41
la 07.02.2016, 13:44
Yammiii!
la 07.02.2016, 14:05
Bun D>

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking