Ingrediente
Aluat:
- 3 oua mari de casa
- 300 gr. unt gras
- cca 500-550 gr. faina alba proaspat cernuta
- un praf de sare
- 300 gr. zahar tos
- 1 plic praf de copt
- 1 esenta de vanilie
- 1 lingura cacao
Glazura:
- 200 gr. ciocolata amaruie
- 50 gr. frisca lichida
Decor:
- fistic nesarat taiat grosier
- bombonele colorate
- cristale colorate de zahar
Mod de preparare
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Mixam ouale cu zaharul, praful de sare si untul.
Adaugam praful de copt si esenta de vanilie.
Incorporam faina, vom obtine un aluat gras, ferm.
Pe masa de lucru presaram pudra de cacao, apoi trecem aluatul peste pudra, ne jucam astfel putin cu el, pana obtinem un efect marmorat.
Dam aluatul la rece pentru 1 ora.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Intindem aluatul pe masa de lucru infainata in strat de 1/2cm.
Decupam fursecurile in formele dorite, apoi le asezam in tavi captusite cu folie de teflon sau hartie de copt.
Dam tavile la cuptor pentru 20 minute, apoi scoatem fursecurile pe un gratar la racit.
Pentru glazura topim ciocolata in frisca lichida la foc mic intr-o craticioara.
Ungem fursecurile cu glazura, apoi le decoram dupa inspiratie cu fistic, bombonele colorate si cristale de zahar.
Pofa buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede glazurate si decorate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|