Galuste cu sos de branza si bacon

Postat de Sidy in Aperitive / Garnituri
5 Apr 2013 | 4530 vizualizari
Galuste cu sos de branza si bacon

Este unul dintre tipurile de mancare nationale slovace, ce au la baza aluatul de galusti din faina si i se spune BRYNDZOVÉ HALUŠKY, adica Galusti cu branza. Reteta am luato de pe blogul Nicoletei - In bucataria vesela - si am promis ca le fac urgent.Si uite ca le-am facut....imi ramasesera niste galuste de la papricasul de pui, asa ca am vrut sa le folosesc. Si a iesit ceva tare bun la gust....multumesc mult Nico pentru idee....

Ingrediente

  • Galuste din faina
  • 50 g cascaval
  • 50 g branza grasa de vaci
  • 100 ml smantana
  • 100 ml iaurt degresat
  • 100 g bacon
  • sare
  • 1 plic Salata Picanta Kotany
  • marar verde

Mod de preparare

Pentru ca aveam deja galustile , de la papricasul de pui ramase :

http://www.bucataras.ro/retete/papricas-din-pui-de-casa-cu-galuste-23252.html

nu mi-a mai ramas decat sa pregatesc baconul si sosul de branza.

Taiem baconul feliute, la fel si cascavalul( sau il radem).Branza o faramitam cu furculite si taiem marunt mararul.

Intr-o tigaie punem 2 lingurite de ulei la incins si prajim baconul pina se rumeneste frumos si devine crocant.

Peste branza faramitata adaugam cascavalul, smantana ,iaurtul , mararul tocat si putina sare.

Pentru un gust mai picant am adaugat si mirodeniile de Salata picanta de la Kotany.Le-am amestecat bine de tot toate ingredientele si a iesit un sos delicios.

Galustile fierbinti puse pe farfurie cu 2-3 linguri de sos si niste bacon prajit deasupra , vor alcatui cel mai savuros meniu pentru o dupa-amiaza ploioasa ca cea de astazi.

Pofta mare sa aveti !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu sos de branza si bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Aperitiv cartofi in straturi cu bacon si cascaval

Postat de autodiag

Aperitiv cartofi in straturi cu bacon si cascaval

Apa si sarea se pun la foc. Se curata cartoful, se spala si se feliaza. Se pun feliile de cartof in apa clocotita timp de 2 minute, la foc mic. Se scurg de apa, se ung cu doua linguri de...

Citeste continuarea

Tarta cu telemea, praz si ciuperci de padure

Postat de Ina

Tarta cu telemea, praz si ciuperci de padure

Pregatim intai aluatul: Punem intr-un vas untul (pastrat la temperatura camerei), oul, sarea si 250g de faina. In faina adaugata facem o gropita, turnam amoniacul si-l stingem cu o lingura de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2013, 08:39
Ce bine arata !!
la 05.04.2013, 08:48
Ce bune!
la 05.04.2013, 08:56
Delicioase!
la 05.04.2013, 09:04
la 05.04.2013, 09:05

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking