Galuste pe pat de capsuni

Postat de diana_k in Prajituri
21 Ian 2013 | 5450 vizualizari
Galuste pe pat de capsuni

Un desert foarte delicios, galuste din aluat dospit pe jeleu de capsuni merg foarte bine si cu fructe de padure sau zmeura.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g faina
  • 80g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 ml. lapte cald
  • 50g drojdie proaspătă
  • 2 galbenusuri de ou
  • 50g untmoale
  • Pentru jeleu:
  • 500g capsuni
  • 150g zahar
  • 2 lingurite amidon

Mod de preparare

Se pregateste jeleul: capsunile se amesteca cu zaharul si se pun pe foc. Cand incepe sa fiarba se da deoparte, se paseaza putin capsunile, se adauga amidonul dizolvat in putina apa. Se amesteca bine si se toarna jeleul obtinut in vasul pregatit pentru cuptor.

Pentru galuste se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Se lasa la dospit aproximativ 10 minute, pana isi mareste volumul.
Intr-un lighenus se cerne faina, se pune drojdia dospita, zaharul, praful de zare, galbenusurile de ou si untul moale. Se framanta un aluat si se lasa la crescut o ora.

Se imparte aluatul in 16 bile ( putin mai mari decat un ou) si se aseaza peste capsuni lasand distanta intre ele.

Se acopera cu folie de naylon si se lasa la crescut 30 de minute, se ung cu ou si se coc timp de 35-40 de minute la 180grade C. Se servesc galustele presarate cu zahar pudra alaturi de sosul de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste pe pat de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu fructe

Postat de merisor67

Prajitura cu fructe

Pentru blat, mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie. Mixam la treapta maxima pana cand bezeaua devine tare, astfel ca atunci cand intoarcem vasul...

Citeste continuarea

Desert tarta cu ciocolata si blat din granola

Postat de merisor67

Desert tarta cu ciocolata si blat din granola

Preparare baza pentru tartă cu ciocolată și blat din granola Măcinăm granola, dar nu foarte fin. Topim untul și îl adăugăm fierbinte peste granola măcinată. Amestecăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2013, 10:45
ce idee grozava,tare tare mult imi place
la 21.01.2013, 10:55
ce bunatate!!
la 21.01.2013, 10:59
Ce minunatie
la 21.01.2013, 11:00
la 21.01.2013, 11:03
Cât de bine ar "dormi" ele şi la mine pe farfurie

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking