Ingrediente
- 1 kg faina ( suntem termite multe )
- 50 gr drojdie
- 600 ml apa
- 4 linguri zahar
- o esenta rom
- o lingurita razatura lamaie
- zahar pudra ptr "ornat"
- sare
- 3 linguri de ulei plus 400 ml pentru prajit
Mod de preparare
Se cerne faina , facem loc in mijloc pentru maia (drojdia frecata cu un varf de sare si o lingurita de zahar si o ceasca de apa calduta ) dupa care lasam 15 min sa creasca.
Restul de apa o incalzim, o amestecam cu esenta , zaharul , sareasi razatura de lamaie, si o adaugam peste maia amestecand cu o lingura.
Cand nu se mai poate amesteca cu lingura folositi manuta si treceti la incorporat toata faina. La sfarsit adaugati si cele 3 linguri de ulei si incorporati-l bine. Lasati la crescut pana isi dubleaza volumul.
Le coaceti si le pudrati cu zahar.....POFTA BUNA !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "GOGOSI DE POST" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|