Guguluf ciocolatos

Postat de panacris in Dulciuri
1 Mai 2015 | 5167 vizualizari
Guguluf ciocolatos

Am pornit de la o negresă dintr-o cărticică de la Rama și am pus-o la copt în formă de guguluf, iar când i-am făcut proba cu scobitoarea, arăta ca și vulcanii de ciocolată, doar că în varianta maareee. Azi am finalizat prăjitura ciocolatoasă. M-am uimit pe mine:D ;) Se vede că am avut mai mult timp la bibilit:D ;) P.S. până să-l ornez, au dispărut vreo 2-3 felii :D ;)

Ingrediente

  • Margarină Rama 250 g,
  • Ciocolată neagră menaj 300 g,
  • Cacao 4 lingurițe,
  • Zahăr pudră 400 g,
  • Zahăr vanilinat asezonat cu rom,
  • Ouă 6 bucăți,
  • Făină albă de grâu 200 g,
  • Sare iodată un vârf de cuțit.
  • Pentru glazură:
  • Ciocolată albă 100 g,
  • Frișcă lichidă 2-3 linguri,
  • Pentru ornat: 4-5 căpșuni

Mod de preparare

Margarina se topește cu ciocolata într-un vas de inox cu fundul gros, sau pe bain marie, apoi se lasă la răcorit. Se adaugă zahărul pudră, zahărul aromat, sarea, pudra de cacao și se amestecă energic, cu ajutorul mixerului.

După ce s-a omogenizat amestecul se adaugă ouăle și făina rând pe rând, până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se toarnă într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm, eu am folosit forma de guguluf și se dă la copt în cuptorul preîncins la 180 grade cca. 45 de minute.

După timpul de coacere, dacă faceți proba cu scobitoarea o să vă cam speriați, așa am fost eu cel puțin, că nu e coaptă prăjitura, pentru liniștea voastră, mai lăsați-o la copt cca. 15 minute, apoi opriți focul, nu mai faceți testul, că veți mai avea tendința de a o lăsa la copt încă 15 minute și tot așa,:d.

Important e să o lăsați să se răcească în formă, în cuptor cu ușa întredeschisă preferabil până a doua zi, dacă ați preparat-o seara ca și mine:D ;)

Pentru glazura se topește ciocolata împreună cu smântâna pentru frișcă, în vasul special, sau pe baie de aburi.

Când s-a răcit complet prăjitura se răstoarnă pe un platou și se ornează cu glazură de ciocolată albă sau neagră după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Banane caramelizate cu inghetata de vanilie

Postat de Dya

Banane caramelizate cu inghetata de vanilie

Intr-o tigaie intinsa se topeste untul, la foc mic. Se adauga coniacul/romul si zaharul, amestecandu-se continuu, pana ce se topeste complet. Se opreste focul si se adauga bananele, taiate in...

Citeste continuarea

Strudel cu cirese

Postat de Ksenya

Strudel cu cirese

Aluatul se prepara intocmai ca cel de la reteta mai sus mentionata, lasam la odihnit pentru min 30 minute apoi il impartim in 3 bile. Ciresele le amestecam cu bicuitii dati la robot. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2015, 16:42
che fain arata
la 01.05.2015, 16:44
Super
la 01.05.2015, 16:51
vroiam sa zic ce fain
la 01.05.2015, 16:54
la 01.05.2015, 17:07
Ce bine arata si te plangeai ca erupe...

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking