Guguluf cu fructe de padure si gem de mure

Postat de simona72 in Prajituri
5 Aug 2013 | 7615 vizualizari
Guguluf cu fructe de padure si gem de mure

Am vrut initial sa fie un chec, dar cum a iesit mult aluat mi-a fost teama ca nu va incapea in forma de chec, asa ca l-am facut guguluf si am avut dreptate pt ca a iesit destul de mare. Este destul de umed, cu fructe de padure si cu gemul meu de mure...

Ingrediente

  • 300-400 gr fructe de padure congelate(mure, afine rosii si negre, capsuni)
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 gr iaurt gras cu rubarba
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • pt uns tava:unt si faina
  • pt decor: 2-3 linguri gem de murehttp://www.bucataras.ro/retete/gem-de-mure-49570.html

Mod de preparare

Ouale intregi se bat spuma cu mixerul s-au la robotul de bucatarie cu un praf de sare. Dupa ce au devenit o spuma densa si galbuie, adaugam treptat zaharul, esenta de vanilie, uleiul in fir subtire intercalat cu iaurtul gras cu rubarba. Iaurtul l-am facut acasa: in iaurt gras grecesc am adaugat 1-2 linguri rubarba fiarta cu zahar si facuta piure (pasirata la robot).

Faina am amestecat-o cu praful de copt si am incorporat-o usor cu amestecul de oua. Luam o forma de guguluf unsa bine cu unt si tapetata cu faina, in care punem jumatate din aluat, jumatate din fructele congelate, peste punem restul de aluat si fructe. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute. O scoatem pe un platou, iar deasupra decoram cu 2-3 linguri de gem de mure pe care l-am incalzit putin.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu fructe de padure si gem de mure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura "Cuburi de gheata"

Postat de retetele_tinei

Desert prajitura "Cuburi de gheata"

Blat : Intr-un bol punem albusurile cu putin sare. Galbenusurile le lasam deoparte pentru ca le vom incorpora in compozitie mai tarziu. Le mixam bine, pana devin o spuma tare, dupa care...

Citeste continuarea

Prajitura cu gem si nuca

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu gem si nuca

Margarina o frecam bine cu zaharul pana acesta se topeste. Separat albusurile se bat spuma tare. Peste margarina se adauga galbenusurile si se omogenizeaza, apoi faina si albusurile batute spuma....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2013, 17:25
yummmyyy!!!!!!!!
la 05.08.2013, 17:35
delicios
la 05.08.2013, 17:37
ce bunatate, arata tare bine
la 05.08.2013, 17:39
la 05.08.2013, 17:52
Ce bunatateee!!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking