Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -

Postat de MotanLaOale in Prajituri
19 Iun 2013 | 27756 vizualizari
Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -

Si uite asa incetisor din vorba in vorba, mai mult hlizeala, din reteta in reteta, mai mult ale voastre am ajuns si eu, dupa doi ani jumatate, la reteta 350. Nu va mai zic ce placere am sa stau toata ziua cu voi pe site ca stiti de acum! Avand multe albusuri ramase in congelator am facut un guguluf si niste briose pentru toti bucatarasii!

Ingrediente

  • 14 albusuri
  • 14 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 7 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • UMPLUTURA
  • rahat
  • mix fructe deshidratate (ananas, banane, papaia, stafide, cocos)
  • 2 lingurite cacao
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc.

Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se intareste.

Se adauga zaharul vanilat si treptat uleiul si se mixeaza bine.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o spatula pana la omogenizare.

O treime din compozitie se pune intr-un castron si se amesteca cu cacaoa cu o spatula pana la omogenizare.

Forma de guguluf se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.

Rahatul se taie bucatele si se tavalesc prin zahar pudra sa nu se lipeasca.

In forma de guguluf se pune jumatate din compozitia alba si se presara bucatile de rahat.

Se toarna compozitia cu cacao si se presara mixiu de fructe deshidratate.

Rahatul si fructe deshidratate se pun dupa gustul fiecaruia, mai multe sau mai putine.

Deasupra se toarna compozitia alba ramasa si se niveleaza.

Eu facand din multe albusuri mi-a ramas compozitie si am facut si niste briose, respectand aceiasi pasi.

Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 30-40 minute pana este facut si rumenit putin deasupra.

Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca 10-15 minute, se scoate din forma si se lasa sa se raceasca complet.

Se poate orna dupa dorinta cu diverse glazuri, frisca, ducceata....

Eu am presarat putin zahar pudra.

Se taie si se serveste!

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (94)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu pere, mure si branza

Postat de oanapl

Desert tarta cu pere, mure si branza

Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine....

Citeste continuarea

Desert negresa de post cu visine si nuca

Postat de mirela0911

Desert negresa de post cu visine si nuca

Laptele de cocos se toarna intr-un bol impreuna cu apa minerala. (Eu am avut din conserva, a trebuit sa-l incalzesc usor pentru a-l putea scoate). Se pune sarea, zaharul si zaharul vanilat si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2013, 12:25
am sosit sa ma servesc . La cat mai multe Motanel drag!
la 19.06.2013, 12:26
Motane deloc nu stai cuminte,numai cu bunatati apari pe aici sa ne ispitesti..
La cat mai multe,sa ai spor !
la 19.06.2013, 12:26
foarte bine arata!!!!!!!!!!!!
la 19.06.2013, 12:26
Vai, cat de bine arata!
la 19.06.2013, 12:29
la cat mai multe retete

Vezi toate comentariile (94)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking