Desert tarta cu pere, mure si branza

Postat de oanapl in Prajituri
6 Noi 2021 | 2437 vizualizari
Desert tarta cu pere, mure si branza

Dacă tot e sezonul perelor, vă propun să profitați la maxim și să pregătiți această tartă rapidă și delicioasă.

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 250g făină
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 g brânză dulce
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri zahăr
  • 1 praf sare
  • pentru umplutură:
  • 300 g brânză dulce
  • 200 g smântână pentru gătit
  • 3 ouă
  • 50g zahăr
  • 25g amidon
  • 3 pere
  • 200g mure

Mod de preparare

Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt și omogenizezi aluatul.

Întinzi aluatul, apoi îl trasferi în vasul yena / tava (cu diametru de 25 cm) unsă cu unt, ridicând aluatul și pe pereți. Înțepi aluatul din loc în loc cu o furculiță. Așezi boabele de mure peste aluat.
Mixezi ouăle cu brânza, smântâna, zahărul măcinat cu un blender vertical și apoi adaugi amidonul și mixezi bine.
Întinzi crema de brânză peste aluat și așezi perele curățate de coajă și tăiate felii.
Tai surplusul de aluat și decupezi câteva floricele pe care le pui într-o tavă mică și le coci pentru 20-25 de minute.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute.

Lași să se răcească tarta în tavă și o servești ornată cu floricele de aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere, mure si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Diamante din foietaj cu branza si fructe

Postat de Corina33

Diamante din foietaj cu branza si fructe

Se amesteca branza cu zaharul si vanilia, daca va place mai dulce puneti mai mult zahar sau indulcitor, sau ce folositi.  Se taie foaia de aluat in patrate aproximativ egale, in functie de...

Citeste continuarea

Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -

Postat de MotanLaOale

Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se intareste. Se adauga zaharul vanilat si treptat uleiul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2021, 20:50
la 06.11.2021, 20:54
la 06.11.2021, 21:08
Foarte buna!
la 06.11.2021, 22:13
la 07.11.2021, 10:16
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking