Guguluf si briose cu fructe confiate

Postat de Valclaudia in Prajituri
26 Oct 2013 | 4019 vizualizari
Guguluf si briose cu fructe confiate

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 15 linguri de faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita otet
  • 6 linguri apa minerala
  • 6 linguri ulei
  • cca 100 gr. fructe confiate (stafide, caise,ananas,banane,cocos)
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 20 ml lapte
  • bombonele pentru decor

Mod de preparare

Prepararea compozitiei:

-separam galbenusurile de albusuri.

-batem albusurile cu 6 linguri de zahar pana obtinem o spuma consistenta.

-galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar, adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, apa minerala.

-incorporam pe rand cate 1 lingura de faina si una de spuma de albusuri.

-la final amestecam usor fructele confiate in compozitie.

-turnam in forma de guguluf 3 sferturi din compozitie, iar restul se imparte in 4 forme de briose

- introducem formele in cuptorul preincalzit, la temperatura moderata pentru aproximativ 30-40 min.

Glazura o preparam astfel:

-intr-o craticioara lasam laptele sa se incalzeasca la foc mic.

-rupem ciocolata bucati si o adaugam in craticioara peste laptele cald pana obtinem o crema omogena.

Decorarea desertului:

-scoatem blaturile racite din forme si le imbracam in glazura de ciocolata. Pentru acest lucru avem nevoie de pensula.

-la final decoram cu bombonele colorate.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf si briose cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cozonac cu umplutura mixta, imbracat in ciocolata

Postat de merisor67

Cozonac cu umplutura mixta, imbracat in ciocolata

Am pregatit mai intai maiaua frecand drojdia cu doua linguri de zahar  pana la diluarea acesteia, apoi am pus cam 150 ml lapte caldut si o mana de faina. Am omogenizat, am acoperit cu...

Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata

Postat de MotanLaOale

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata Se fierbe laptele cu zaharul si cacaua, 3-4 minute. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2013, 20:59
ce frumos ti-a iesit Gugu )
la 26.10.2013, 20:59
laura)
la 26.10.2013, 21:00
la 26.10.2013, 21:00
la 26.10.2013, 21:02
Bun bunut

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking