Ingrediente
- 4 buc gulii tinere
- 1 buc morcov mic
- 1 buc ceapă roșie
- 4-5 rondele de ardei roșu tăiate cuburi
- ulei de măsline extravirgin
- 100 g orez
- 50 g soia
- 200 g pesmet
- 2-3 cm praz (rădăcină+frunze)
- 350 ml bulion
- pătrunjel verde
- sare roz
- piper negru
- paprika dulce
Mod de preparare
Pe cât pare de complexă, pe-atât de ușor e de preparat.
Pentru început, am hidratat soia în apă fierbinte. Am curățat și am scobit guliile. Miezul scobit l-am pus la congelator, e numai bun la supe sau ciorbe.
Am tocat ceapa și ardeiul, am ras morcovul și le-am tras ușor la tigaie în puțin ulei de măsline.
Am pus orezul, legumele sotate, soia și ceva pătrunjel verde tocat într-un castron. Am potrivit gustul cu sare, piper și paprika și am omogenizat. Cu acest mix am umplut guliile. Am așezat guliile împreună cu bulionul și puțin ulei de măsline în vasul ceramic. Am setat funcția ”slow” a aparatului de gătit Crock-Pot slow cooker 4,7 Digital și am ”uitat” de ele vreo 5 ore și jumătate. Mi-a rămas de pregătit doar pesmetul aromatizat, despre care îmi place să spun că e ”pesmetul magic”. Face un astfel de preparat mai special, mai savuros.
Am rumenit pesmetul în puțin ulei de măsline, iar după ce l-am luat de pe foc am adăugat prazul tocat și un praf de sare. Am amestecat puțin, apoi am lăsat pesmetul deoparte. O aromă fină de praz va cuprinde fiecare granulă de pâine uscată iar gustul e nemaipomenit. Am așezat guliile fierbinți pe o farfurie presărându-le deasupra pesmetul aromatizat. Au fost delicioase și cu siguranță voi repeta acest preparat excepțional de post. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|