Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)

Postat de Ksenya in Mancaruri de post
17 Noi 2016 | 5989 vizualizari
Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)

    Dupa prima supa ruseasca de carne:http://www.bucataras.ro/retete/soleanka-supa-rusesca-de-carne-75600.html, am revenit cu varianta a 2-a, cea de ciuperci. Fiind in post m-am gandit ca poate cineva, pentru diversitate, ar dori s-o incerce . Urmeaza si varianta a -3-a.  

Ingrediente

  • 600 grame ciuperci spalate si curatate, de padure ar fi ideal ( eu am avut hribi, panisoare, vulpite, ghebe si cativa iutari)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 5 linguri ulei floarea soarelui
  • 4 castraveti murati
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 foi de dafin
  • 2,5 l stock de legume
  • 1 lingura faina alba
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 200 gr masline fara samburi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 felie de lamaie pentru fiecare portie

Mod de preparare

 

 Intr-o oala, ceapa o spalam, tocam si o calim in 3 linguri de  ulei  2 minute, adaugam morcovul spalat si dat prin razatoarea mare. Mai lasam 2-3 minute. Adaugam pasta de tomate si faina, amestecam si mai inabusim 2 minute.

In paralel, ciupercile spalate le calim separat intr-o tigaie in celelalte linguri de ulei, la foc mediu, timp de 8 minute.

Castravetii ii taiem cubulete si-i fierbem separat 8 min, adaugam peste morcov si ceapa, inabusim 5 minute, adaugam ciupercile si mai inabusim 5 minute. Adaugam maslinele, stock-ul de legume si foile de dafin, fierbem la foc mic 10 minute  acoperit cu capac.

Patrunjelul spalat si zvantat il tocam marunt.

Se serveste cu cate o feliuta de lamaie si verdeata proaspata. Cand nu e post se poate servi si cu smantana sau cu iaurt .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de urzici frecate cu malai (de post)

Postat de autodiag

Mancare de urzici frecate cu malai (de post)

Se spala urzicile foarte bine. Se pune 1 litru de apa la foc impreuna cu o lingurita de sare. In momentul in care apa da in clocote se adauga urzicile si se fierb la foc mic circa 8 minute. Se...

Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu maioneza, reteta de post

Postat de Ina

Salata de fasole verde cu maioneza, reteta de post

Scurgem apa din c onserva de  fasole verde   si tocam marunt pastaile. Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica, apoi scurgem  sucul prin presarea morcovului ras, in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2016, 15:54
la 17.11.2016, 16:12
trebuie sa fie buna!
la 17.11.2016, 16:16
Interesanta si cred ca si tare buna: castraveti murati, masline, legume....Immmmm....!
la 17.11.2016, 16:23
Cred ca este buna supica ta!.
la 17.11.2016, 16:26
eu zic ca este! ! Dar siti cum e...pana nu incerci...

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking