Ingrediente
- 600 grame ciuperci spalate si curatate, de padure ar fi ideal ( eu am avut hribi, panisoare, vulpite, ghebe si cativa iutari)
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 5 linguri ulei floarea soarelui
- 4 castraveti murati
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 foi de dafin
- 2,5 l stock de legume
- 1 lingura faina alba
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 200 gr masline fara samburi
- 1 legatura patrunjel
- 1 felie de lamaie pentru fiecare portie
Mod de preparare
Intr-o oala, ceapa o spalam, tocam si o calim in 3 linguri de ulei 2 minute, adaugam morcovul spalat si dat prin razatoarea mare. Mai lasam 2-3 minute. Adaugam pasta de tomate si faina, amestecam si mai inabusim 2 minute.
In paralel, ciupercile spalate le calim separat intr-o tigaie in celelalte linguri de ulei, la foc mediu, timp de 8 minute.
Castravetii ii taiem cubulete si-i fierbem separat 8 min, adaugam peste morcov si ceapa, inabusim 5 minute, adaugam ciupercile si mai inabusim 5 minute. Adaugam maslinele, stock-ul de legume si foile de dafin, fierbem la foc mic 10 minute acoperit cu capac.
Patrunjelul spalat si zvantat il tocam marunt.
Se serveste cu cate o feliuta de lamaie si verdeata proaspata. Cand nu e post se poate servi si cu smantana sau cu iaurt .
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|