Inghetata de ciocolata cu visine

Postat de Brindusa in Prajituri
3 Iul 2011 | 5928 vizualizari
Inghetata de ciocolata cu visine

Aceasta nu e doar o inghetata cu ciocolata clasica. Dar nici doar o inghetata cu fructe. De fapt le cuprinde pe amandoua. Combina gustul dulce si cremos al inghetatei cu cel acrisor al visinelor. Rezultatul e de nota 10.

Ingrediente

  • 400 g frisca (sau smantana dulce, batuta)
  • 2 linguri cacao Olandeza (neagra)
  • 50 g ciocolata 75%, taiata bucati mici
  • 200 ml lapte 
  • 150 g zahar tos
  • 3 oua, separate
  • un praf mic de sare
  • 1/2 lingurita esenta naturala de vanilie
  • 200 g  visine, fara samburi
  • cateva visine pentru decor

Mod de preparare

  • Incalzeste la foc mic 150 g frisca cu cacaoa, amestecand continuu, pana ce se omogenizeaza bine si da un clocot mic. Frisca trebuie sa se fi incalzit bine. 
  • Ia de pe foc si adauga ciocolata taiata marunt. Amesteca ca sa se topeasca. Omogenizeaza bine. 
  • Adauga restul de frisca si amesteca. Pune totul intr-un castron mare.
  • Incalzeste intr-o craticioara,usor, laptele cu zaharul si sarea, pana ce zaharul s-a topit.
  • Intr-un castron bate putin galbenusurile ca sa se omogenizeze. 
  • Incet, in fir subtire, toarna laptele peste galbenusuri. Amesteca incontinuu. Ai grija ca laptele sa nu fie foarte fierbinte, ca sa nu coaca galbenusurile.
  • Pune amestecul la loc in craticiora si amesteca-l pe foc mediu pana ce sosul se ingroasa. Ai mare grija sa nu dai focul prea tare, pentru ca sosul se poate branzi si nu-l mai poti folosi. 
  • Toarna sosul dupa ce s-a racit putin, printr-o strecuratoare in ciocolata. Amesteca bine.
  • Adauga vanilia.
  • Pentru ca inghetata cu ciocolata sa iasa spumoasa, mie imi place sa pun si albusurile batute bine spuma. Dar se poate si fara.
  • Pune inghetata in cutii cu capac, in congelatorul dat la maxim. Se poate folosi si masina de inghetata, daca ai.
  • Dupa 2 ore de stat in congelator amesteca inghetata cu lingura si adauga visinele.
  • Pentru ca este o inghetata cu fructe intregi si acestea au tendinta sa se aglomereze doar intr-un singur loc, incearca sa le distribui uniform pe toata suprafata si in tot volumul inghetatei.
  • Pune totul la loc in congelator, pana a doua zi. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta cu crema de ciocolata si visine

Postat de katty

Desert tarta cu crema de ciocolata si visine

Pregatim blatul. Intr-un vas punem faina, cacaua, sarea, zaharul si untul la temperatura camerei, Framantam un aluat nisipos. Adaugam oul si framantam un aluat nelipicios pe care il invelim in...

Citeste continuarea

Desert inghetata cu ciocolata si visine

Postat de Oana

Desert inghetata cu ciocolata si visine

Sos de visine : Pune intr-o craticioara visinele si zaharul, amesteca usor pe foc mic si lasa-l sa fiarba pana se ingroasa putin. Blendeaza-l apoi pana obtii un piure fin si lasa-l sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2011, 00:19
toata pentru mine!!!!!!!!!!!
la 04.07.2011, 00:43
dyutza...lasa-mi si mie o gurita sa gust
la 04.07.2011, 01:33
vreau si eu
la 04.07.2011, 09:02
vreau si eu macar o lingurita
la 04.07.2011, 09:53
Cate o lingurita pt fiecre, sa-mi ramana si mie putin Pup

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking