Tort castel *** LA MULTI ANI 2012, TUTUROR BUCATARASILOR ! ***

Postat de corina241 in Torturi
31 Dec 2011 | 6325 vizualizari
Tort castel *** LA MULTI ANI 2012, TUTUROR BUCATARASILOR ! ***

Sa avem parte de un An Nou plin de bucurii si multe realizari!!!! ***LA MULTI ANIIII 2012!!!!!***

Ingrediente

Blat de cacao mare:

  • 8 oua
  • 1 cana de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 1 cana faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

Blatul de cacao mic:

  • 4 oua
  • 4linguri ulei
  • 1/2 cana de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1/2 praf de copt

Blatul alb:

  •  4 oua
  • 7 linguri de faina
  • 4 linguri de ulei
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/2 praf de copt

Crema de menta:

  • 900 ml smanatana (20%)
  • 60 g zahar pudra
  • 4 lingurite cacao
  • 4 lingurite esenta de menta

Crema alba:

  • 1000 ml frisca lichida
  • zeama de lamaie
  • 4 linguri de miere

Sirop:

  • 1 l apa
  • 5 linguri de zahar
  • 2 sticlute esenta de rom

Decor:

  • 4 cornete de inghetata
  • ciocolata topita
  • nuca de cocos

   

Mod de preparare

Blatul de cacao:Separam albusurile si le batem spuma,adaugam zaharul si mixam in continuare pana ce obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul pana obtinem o pasta ca o maioneza si apoi le adaugam treptat in bezeaua de albusuri.La sfarsit incorporam faina si cacaoa mixand treptat impreuna cu praful de copt.

Tapetam o tava drptanghiulara 24x32 cu hartie de copt,punem compozitia si dam la cuptor (incins la 180 grade) pana trece testul scobitorii.

La fel se procedeaza cu blatul de cacao mic,precum si cu cel alb(folosim o tava dreptunghiulara mai mica(16x24).

Crema de menta:Se bate smanatana ,se adauga zaharul pudra,cacaoa si esenta de menta si se omogenizeaza bine.Se lasa 20 minute la frigider.

Crema alba:Frisca lichida se bate cu zeama de lamaie si mierea pana se intareste foarte bine.

Siropul:Punem la fiert apa cu zaharul si esenta de rom si lasam sa dea in clocot.

Asamblare:Taiem blatul marae de cacao in 2 parti egale si punem o parte din blat ,o insiropam,ungem cu un stat de crema de menta,apoi blatul alb insiropat si el,strat de crema de menta si iarasi  partea a2a a blatului mare de cacao.

Cornetele de inghetata le rasucim prin ciocolata topita si apoi prin nuca de cocosdam la rece pentru a se prinde ,fara sa cada''fulgisorii".

Blatul de cacao mic il taiem si formam ''etajul" castelului folosind acelasi sirop,dar puneme starturi de crema alba.

Decoram dupa imaginatie(am incercat si eu impletitura din frisca pentru decor;).Sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort castel *** LA MULTI ANI 2012, TUTUROR BUCATARASILOR ! ***" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert sarlota Diplomat, cu portocale

Postat de RODIMUR

Desert sarlota Diplomat, cu portocale

Mai întâi se amestecă ingredientele uscate (zahărul tos, amidonul alimentar și vanilia). Se adaugă apoi gălbenușurile și treptat, puțin câte puțin, laptele cald. Se...

Citeste continuarea

Tort ecler

Postat de vio_dreams

Tort ecler

Fierbem apa impreuna cu uleiul. Cand clocoteste o dam deoparte si adaugam imediat faina amestecand rapid. Lasam sa se racoreasca. Adaugam ouale unul cate unul si le incorporam. Trebuie sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2011, 11:09
ce reusit e si precis tare s-au bucurat copiii!
la 31.12.2011, 11:11
La multi ani!
la 31.12.2011, 11:19
La multi ani si tie!!! ...frumos tortul un turnulet e al meuuu
la 31.12.2011, 11:41
la multi ani!!!foarte fain tortul!!!
la 31.12.2011, 13:05

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking