Învârtită cu telemea de oi și mascarpone

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
6 Mai 2014 | 5138 vizualizari
Învârtită cu telemea de oi și mascarpone

De când am descoperit învârtita lui Kamy și a lui Ruxy, undeva în 2011 și 2012, tot prestez învârtite. Acum am adus ceva nou, din necesitate :D, că după ce m-am apucat de treabă, am descoperit că nu aveam ingredientele necesare și a trebuit să mă adaptez cu ce am găsit prin frigider;) Se pare că m-am adaptat bine;) Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Foi de placintă un pachet,
  • Telemea nouă de oi 300 g.,
  • Mascarpone 500 g.,
  • Kefir 300 ml,
  • Ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • Ouă de găină trei bucăți,
  • Sare iodată,
  • Ou de rață pentru uns o bucată,
  • mix de semințe cca. 50 g.

Mod de preparare

Telemeaua  nouă de oaie, se  sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă brânza mascarpone, ouăle și se amestecă energic până se înglobează  toate ingredientele. Foile de plăcintă decongelate, se ung individual cu ulei de floarea soarelui, se suprapun câte trei, apoi se pun câte 3 linguri de umplutură, se întind pe jumătate de suprafață, apoi se rulează și se așează într-o tavă rotundă, tapetată cu foaie de pergament. Se continuă, până se termină foile și umplutura. Apoi se unge placinta un sos obținut din, oul amestecat cu kefir-ul, se presară puțină sare  iodata și mix de seminte, apoi se introduce la cuptor ptr cca. 45 de minute la 200 grade. Atenție, înainte de a se pune la copt, se porționează plăcinta, asta ca să se poată tăia mai ușor după ce s-a copt. După ce s-a copt plăcinta se scoate din cuptor, se acoperă cu un șervet de bucătărie și se lasă la odihnă (dacă rezistă tentației!) cca. 20 de minute.

Se servește caldă sau rece dupa gustul fiecăruia.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Învârtită cu telemea de oi și mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Postat de Bucataras

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Cum se prepară Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc:  Taie brânza feta în cuburi.  Porționează foile de plăcintă în pătrate. Împachetează...

Citeste continuarea

Inele de ceapa (Onion rings) - Reteta video

Postat de scortisoara

Inele de ceapa (Onion rings) - Reteta video

Link catre reteta video:  http://youtu.be/C7iX0ctFITY Taiem ceapa in felii mari pe care de dezbinam in inele. Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, sarea , piperu rozmarinul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2014, 18:23
vai ce bunatate!!!!si eu vreau!!!
la 06.05.2014, 18:24
Hai repede, că mai am două porții
la 06.05.2014, 18:28
si eu vreau o portie
la 06.05.2014, 18:30
ce bine arata ... am zarit si liliacul, floarea mea preferata
la 06.05.2014, 18:33
Frumos învârtită, frumos prezentată.

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking