Ingrediente
- Ingrediente pentru biscuiti:
- 270 g faina
- 140 g unt
- 1-2 linguri smantana
- 70 g zahar
- 1 lingura extract de vanilie
- 1 ou 1/4 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita otet
- 1/4 lingurita sare
- Ingrediente pentru crema:
- 200 g unt gras 200 g zahar pudra
- 2 linguri cacao 1 lingura rom sau o lingurita esenta de rom
- Ingrediente glazura:
- 200 g ciocolata amaruie
- 3-4 linguri frisca lichida
Mod de preparare
Framantam un aluat din toate ingredientele pentru biscuiti si il dam la rece pentru 1-2 ore. Scoatem aluatul de la rece si pe un blat de lemn infainat,intindem o foaie de aproximativ 30 mm grosime. Cu un pahar sau cu ce forma vrem noi,taiem biscuitii, ii punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Coacem biscuitii in cuptorul incins la 190 grade C pana devin aurii.Lasam biscuitii sa se raceasca. Eu i-am facut cu aproximativ o saptamana inainte de sarbatori si i-am pastrat in cutii pana cand le-am facut crema si glazura.
Pentru crema avem nevoie ca untul sa fie la temperatura camerei.Mixam untul spumos,adaugam zaharul pudra,cacaua si romul. Cu un pos sau cu o lingurita punem crema pe jumatate din biscuiti dupa care acoperim cu ceilalti biscuiti.
Ciocolata pentru glazura o rupem,adaugam frisca lichida si topim pe baie de abur. Glazuram islerele.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|