Jambon imbatat cu Stella Artois

Postat de Constelatialeu in Porc
8 Apr 2018 | 5511 vizualizari
Jambon imbatat cu Stella Artois

Bunatati de Paste si cam atat......

Ingrediente

  • 1 felie de jambon de cca 3 kg
  • sare grunjoasa ( o lingura plina)
  • 2 pliculete condimente porc Kotanyi
  • 2 pliculete boia dulce
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1/2 l apa minerala
  • 1 doza de bere Stella Artois

Mod de preparare

Am scos jambonul de la congelator si l-am lasat 1/2 de ora, apoi am pregatit un amestec din condimentele Kotanyi, boia dulce, ulei de masline si apa minerala. Am frecat jambonul inca inghetat, cu sare grunjoasa, apoi l-am asezat intr-un castron incapator, am turnat amestecul de condimente si apa minerala, am adaugat si usturoiul tocat si berea. Am lasat pentru 48 de ore jambonul in acest amestec, din cand in cand am intors jambonul de pe o parte pe alta. Cand s-a dezghetat bine, amestecul a acoperit aproape in intregime jambonul si nu a mai fost nevoie sa-l tot intorc. Cu o furculita de friptura am intepat jambonul din loc in loc sa poata patrunda in el esentele de la condimente.

Dupa ce a stat la marinat 48 de ore, am asezat jambonul intr-o tava, am turnat jumatate din amestec, am acoperit tava cu hartie de copt si am dat tava la cuptor la foc mic. Dupa 2 ore, am scos tava din cuptor, am scos tot sosul  (s-a format o spuma). Am asezat din nou jambonul in tava si am pus restul de sos pastrat, am dat din nou tava la cuptor fara hartia de copt si am mai lasat cca 1 si 1/2 pana a scazut sosul si s-a rumenit jambonul. Am servit cu piure de cartofi si salata verde. A iesit foarte fraged si gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon imbatat cu Stella Artois" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Proaspata de porc-reteta cu nr.1300

Postat de mihaelar63

Proaspata de porc-reteta cu nr.1300

Eu am ales bucati de carne mai macra , pentru mofturosi tinerei :d .Am mai pus si cateva bucati de grasime sa dau suculenta tocanei . Folositi o  cratita cu pereti grosi -Pe...

Citeste continuarea

Tocanita de Porc cu Bere si Legume (Reteta Video)

Postat de Ina75

Tocanita de Porc cu Bere si Legume (Reteta Video)

Taiem carnea de porc in felii subtiri. Taiem ardeiul in fasii si castraveciorii murati in rondele. Tocam marunt ceapa. Taiem rosiile in felii si le scoatem semintele. Pregatim aragazul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2018, 16:37
Oooooooo ce bine arata
la 08.04.2018, 16:38
bun bun
la 08.04.2018, 16:57
ahaaa, deci despre dansul era vorba in poezie.... Suuuper!
la 08.04.2018, 16:58
tare bun
la 08.04.2018, 18:07
Asta da rasfat!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking