Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)

Postat de doralinda72 in Dulciuri
17 Mai 2013 | 4797 vizualizari
Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)

E o reteta greceasca de Paste, care nu lipseste din nici o casa, dar bineinteles, putem face aceste biscoturi si in tot restul anului, sunt bune mai ales dimineata la cafea! Mai am publicata o reteta asemanatoare, dar aceasta este fara praf de copt.

Ingrediente

  • 225 gr unt nesarat
  • 340 gr zahar
  • 4 oua
  • 2 galbenusuri
  • 3 lingurite vanilie
  • 120 ml lapte
  • 30 gr bicarbonat de sodiu
  • 900 gr faina
  • 2 galbenusuri amestecate cu 2 lingurite apa(sau lapte) ptr ungere

Mod de preparare

Bateti untul cu zaharul(untul sa fie putin moale, lasat ceva timp la temperatura camerei) cu ajutorul unui mixer si adaugati pe rand ouale, galbenusurile continuand sa mixati. Dizolvati bicarbonatul in lapte, apoi adaugati la compozitia de oua alternand cu faina. Cand aluatul s-a mai intarit, framantati cu mana sau cu carligele speciale de la mixer, aluatul trebuie sa fie moale. Evitati sa il mixati prea mult! Pe o masa, incepeti sa faceti formele care va plac( eu am facut formele speciale ptr Paste). Puneti biscoturile intr-o tava tapeta cu hartie de copt si puneti la cuptorul preincalzit la 200C ptr cca 20-30 min( depinde de cuptorul fiecaruia).

Daca ti-a placut reteta noastra "Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu visine altoite si pepite de ciocolata

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu visine altoite si pepite de ciocolata

  Margarina lasata sa se inmoaie la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine o crema omogena.Se adauga galbenusurile,unul cate unul si se omogenizeaza,apoi faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Ricotta Flammeri

Postat de cris2711

Ricotta Flammeri

1) Intaritorul pentru prajituri se amesteca cu putin lapte si apoi se adauga galbenusurile. 2) Intr-o oala mai mica se pune laptele impreuna cu untul,zaharul si zaharul vanilat.Cand fierbe,la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2013, 11:14
la 17.05.2013, 11:17
Mmm,ce bune!
la 17.05.2013, 11:17
la 17.05.2013, 11:21
Chiar bune pt micul dejun!!!!
la 17.05.2013, 11:23
delicioase

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking