Ingrediente
- 500 ml lapte
- 250 gr. Ricotta
- 70 gr. zahar
- 1 lingura zahar
- 1 zahar vanilat
- 25 gr unt
- 2 galbenusuri
- 2 albusuri
- un praf de sare
- 40 gr. intaritor de prajitura cu branza (Dr. Oetker)
- Optional:caise si prune caramelizate
Mod de preparare
1) Intaritorul pentru prajituri se amesteca cu putin lapte si apoi se adauga galbenusurile.
2) Intr-o oala mai mica se pune laptele impreuna cu untul,zaharul si zaharul vanilat.Cand fierbe,la foc mic,se amesteca mai continuu,se adauga si compozitia de mai sus.Se adauga si Ricotta ,mixand pana arata ca o budinca.
3) Se ia de pe foc si se lasa la racit.
4) Albusurile se bat cu mixerul si un praf de sare,se adauga si o lingura de zahar.
5) Cand s-a racit crema se adauga si albusurile.
6) Crema Ricotta Flammeri se pune la frigider,pentru cel putin 3 ore.
7) Se caramelizeaza zahar intr-o tigaie ,in care se pun prunele si caisele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ricotta Flammeri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
|