Ricotta Flammeri

Postat de cris2711 in Dulciuri
18 Sep 2015 | 2852 vizualizari
Ricotta Flammeri

Un desert foarte fin si ideal de facut cand esti in criza de timp,poate fi facut si cu o zi inainte de servire.

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 250 gr. Ricotta
  • 70 gr. zahar
  • 1 lingura zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 25 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • un praf de sare
  • 40 gr. intaritor de prajitura cu branza (Dr. Oetker)
  • Optional:caise si prune caramelizate

Mod de preparare

1) Intaritorul pentru prajituri se amesteca cu putin lapte si apoi se adauga galbenusurile.

2) Intr-o oala mai mica se pune laptele impreuna cu untul,zaharul si zaharul vanilat.Cand fierbe,la foc mic,se amesteca mai continuu,se adauga si compozitia de mai sus.Se adauga si Ricotta ,mixand pana arata ca o budinca.

3) Se ia de pe foc si se lasa la racit.

4) Albusurile se bat cu mixerul si un praf de sare,se adauga si o lingura de zahar.

5) Cand s-a racit crema se adauga si albusurile.

6) Crema Ricotta Flammeri se pune la frigider,pentru cel putin 3 ore.

7) Se caramelizeaza zahar intr-o tigaie ,in care se pun prunele si caisele. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ricotta Flammeri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert clatite pufoase cu afine si lamaie

Postat de CameliaComan

Desert clatite pufoase cu afine si lamaie

Pentru inceput trebuie sa separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile intr-un bol. Adaugam zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecam cu un tel. Peste faina adaugam praful...

Citeste continuarea

Clatite cu branza dulce si sos de portocale

Postat de RuxyRux

Clatite cu branza dulce si sos de portocale

Intr-o tigaie se topeste untul si in el se adauga zaharul pudra, vanilia apoi zeama si coaja de la portocale. Se tin ingredientele pe foc 3 minute pana se ingroasa foarte putin sosul, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2015, 19:18
Interesant Faina poza cu galbenusurile O sa incerc si eu
la 18.09.2015, 19:20
Arata super!
la 18.09.2015, 19:24
la 18.09.2015, 19:24
Adele acum am obeservat)chiar ca)
la 18.09.2015, 19:24
Camelia iti multumesc

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking