La Ficelle Picarde (Clatite din Picardia cu ciuperci si sunca) – reteta Turul Frantei Eurosport

Postat de Doinavar in Aperitive / Garnituri
6 Feb 2013 | 6590 vizualizari
La Ficelle Picarde (Clatite din Picardia cu ciuperci si sunca) – reteta Turul Frantei Eurosport

Ca de obicei, in fiecare an, comentatorii de la Eurosport Romania prezinta in fiecare etapa cate o reteta specifica regiunii prin care trece caravana ciclista. S-a nimerit numai bine o reteta de clatite din Picardia ca sa imi inaugurez o tigaie noua.

Ingrediente

  • 150 făină
  • 3 ouă
  • 500 ml lapte
  • 18 felii subtiri de şuncă
  • 250 g ciuperci
  • 250 g şalote/ceapă
  • 50 g unt
  • 250 ml smântână grasă
  • 100 g brânză rasă
  • usturoi,
  • pătrunjel,
  • sare, piper
  • Eu am folosit ciuperci la cutie de 400 ml,
  • salam de sunca si am “plusat” cu ~50 de grame de cascaval.

Mod de preparare

Pregătiţi aluatul pentru clătite din: făină, ouă, lapte şi un praf de sare. Lăsaţi aluatul să se odihnească 20 de minute înainte de a le prăji.

Intre timp va ocupati de pregătirea umpluturii:
Spălati bine, curăţaţi şi tăiaţi mărunt ciupercile proaspete şi ceapa.
Luaţi o cratiţă, puneţi o bucată de unt la topit, apoi ceapa şi gătiţi la foc foarte mic timp de 20 de minute.
Adăugaţi ciupercile, amestecaţi bine şi mai lăsaţi pe foc 10 minute.
Puteţi adăuga puţin usturoi şi pătrunjel.

Când e gata, adăugaţi 2 linguri de smântână, sare şi piper. Amestecaţi bine. Dupa ce s-a calit ceapa, puteti deja sa incepeti sa coaceti clatitele. Mie mi-au iesit 12 clatite, o duzina.

Luaţi o clătită, pe jumatate aşezaţi o felie şi jumătate de şuncă, o lingură şi jumătate de ciuperci şi o felie subţire de unt. Indoiti-o in doua, puneti deasupra 3-4 feliute foarte subtiri de cascaval, apoi impăturiţi clătita inca o data şi aşezaţi-o într-un vas termorezistent tapetat cu unt. Procedati la fel cu toate, suprapunandu-le putin una peste alta.

Adăugaţi o lingură sau două de smântână, iar deasupra presăraţi brânza rasă după gust. Introduceţi la cuptorul preincalzit, la foc mediu,  pentru 10 minute şi serviţi fierbinte alături de un pahar de vin roşu. Merge si o bere rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "La Ficelle Picarde (Clatite din Picardia cu ciuperci si sunca) – reteta Turul Frantei Eurosport" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv rulouri de jambon, umplute cu branza

Postat de RODIMUR

Aperitiv rulouri de jambon, umplute cu branza

Se face crema de brânză mixând bine brânza de vaci cu: smântâna, untul și uleiul de floarea soarelui. Se adaugă zahărul, sarea, ceapa tăiată mărunt și...

Citeste continuarea

Sufleu cu ficatei

Postat de MotanLaOale

Sufleu cu ficatei

Intr-o tigaie punem uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga si ficateii taiati bucatele si si se calesc pana se duce zeama lasata de ei. Se pun la racit. Intr-un castron punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2013, 18:32
place
la 06.02.2013, 20:57
la 06.02.2013, 22:01
la 06.02.2013, 22:16
la 06.02.2013, 22:38
Cred ca este tare gustos

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking