Ingrediente
- 1 kg carne vita, tocata
- 200 g costita afumata, tocata
- 100 g unt
- 1 cepa mare, tocata
- 1 morcov mare, tocat
- 1 telina mica, tocata
- 3 linguri pasta concentrata de rosii
- 1 lingurita oregano
- 1 pahar vin alb (nu e in reteta originala, dar mie imi place!)
- foi de lasagna
- 400 g mozzarella
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Sosul ragu alla bolognese:
Rumeneste intr-o cratita , cu unt, costita, apoi aduga zarzavatul si oregan si lasa la gatit pana ce se evapora apa. Adauga carnea tocata si rumeneste-o usor in condiment. Toarna bulionul dizolvat in 1 cana de apa calda si vinul, potriveste de sare si piper.
Fierbe sosul la foc mic, minim 2 ore, acoperit cu capac. Daca e necesar, ca sa nu se prinda, pune putina apa calduta.
Intr-o tava pune foi de lasagna pe fund. Pune 1/2 din sos, apoi inca un rand de foi de lasagna. Intinde restul de sos, taie mozzarella felii si imprastie-le deasupra.
Coace in cuptorul incalzit anterior, la 200C pentru 15 minute (mozzarella se topeste).
Serveste cu salata verde.
Reteta adaptata dupa cartea "Pasta all'italiana"
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu sos ragu alla bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|