Lasagne cu sos ragu alla bolognese

Postat de Brindusa in Lasagna
30 Ian 2010 | 8675 vizualizari
Lasagne cu sos ragu alla bolognese

Ingrediente

  • 1 kg carne vita, tocata
  • 200 g costita afumata, tocata
  • 100 g unt
  • 1 cepa mare, tocata
  • 1 morcov mare, tocat
  • 1 telina mica, tocata
  • 3 linguri pasta concentrata de rosii
  • 1 lingurita oregano
  • 1 pahar vin alb (nu e in reteta originala, dar mie imi place!)
  • foi de lasagna
  • 400 g mozzarella
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Sosul ragu alla bolognese:

Rumeneste intr-o cratita , cu unt, costita, apoi aduga zarzavatul si oregan si lasa la gatit pana ce se evapora apa. Adauga carnea tocata si rumeneste-o usor in condiment. Toarna bulionul dizolvat in 1 cana de apa calda si vinul, potriveste de sare si piper.

Fierbe sosul la foc mic, minim 2 ore, acoperit cu capac. Daca e necesar, ca sa nu se prinda, pune putina apa calduta.

Intr-o tava pune foi de lasagna pe fund. Pune 1/2 din sos, apoi inca un rand de foi de lasagna. Intinde restul de sos, taie mozzarella felii si imprastie-le deasupra.

Coace in cuptorul incalzit anterior, la 200C pentru 15 minute (mozzarella se topeste).

Serveste cu salata verde.

Reteta adaptata dupa cartea "Pasta all'italiana"

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu sos ragu alla bolognese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Lasagne alla Bolognese

Postat de MyCookingLife

Lasagne alla Bolognese

Bechamel: Se topeste untul, apoi, se ia de pe foc si se adauga faina cernuta, se mesteca bina, pana nu mai sunt cocoloase. Se pune din nou pe foc, se adauga laptele caldut, treptat, mestecand...

Citeste continuarea

Lasagne alla bolognese

Postat de JustLoveCookin

Lasagne alla bolognese

Prepararea foilor: Se pune faina intr-un castron sau pe planul de lucru,si se formeaza o gropita in mijoc in care spargem ouale si adaugam spanacul.Cu ajutorul unei furculite...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2010, 09:15
Lasagna......mmmm....o bunatate. imi place reteta, da nu-mi place rucola......deloc, dar ma fac ca n-o vad....
la 31.01.2010, 11:13
eu mananc rucola amestecata cu salata verde. Ii da o aroma deosebita.
la 31.01.2010, 11:29
eu te cred, si ii cred si pe altii cand spun ca le place, dar eu o singura data am gustat si de-atunci.....nici nu vreau sa aud de ea. mi-a displacut complet.....
la 31.01.2010, 12:11
Super imi place reteta si eu folosesc ruccola si imi place la anumite mancaruri simt ca o acompaniaza perfect. E chestie de gust clar poate sa iti placa sau nu pt ca are un gust destul de pronuntat;
la 31.01.2010, 21:42
Buna, buna ! Imi place ,dar sa nu o fac eu.

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking