Ingrediente
- Blat :
- 225 gr unt la temperature camerei
- 200 gr zahar
- 225 gr faina
- 1 praf de copt
- 4oua
- praf de sare
- coaja rasa de la o lamaie
- 2-3 linguri mac
- Siropul:
- sucul de la 2 lamai
- 200 gr zahar
- 100 ml apa
Mod de preparare
Pornim cuptorul la 180 grade, trebuie sa fie cald cand punem tava.
Eu am adaugat mac macinat , deci daca doriti asa atunci trebuie macinat macul. Se poate adauga si boabe intregi de mac .
Untul impreuna cu zaharul il batem pana cand obtinem o compozitie cremoasa si nu se mai simte zaharul. Adaugam ouale cate unul , amestecand bine dupa fiecare . Punem coaja rasa de lamaie , faina , praful de copt si macul macinat sau nu si amestecam compozitia bine .
Intr-o tava de cozonac (25 cm lungime) sau tava dreptunghiulara ( eu am folosit o tava de silicon in forma de stea ) tapetata cu hartie turnam compozitia .
Dam tava la cuptor pentru aproximativ 40 min , inainte de a scoate din cuptor incercati cu scobitoarea.
Pana cand se coace prajitura pregatim siropul: Punem pe foc mic o cratita cu apa , zaharul si zeama de lamaie. Lasam sa fiarba 5-10 minute si dam deoparte .
Cand scoatem prajitura din cuptor o intepam din loc in loc cu un cutit si turnam peste ea siropul cald. Prajitura va absorbi tot siropul .
Lasati sa se raceasca in tava .
Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon Drizzle Cake" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|