Linzer cu dovleac si stafide aurii

Postat de panacris in Prajituri
7 Dec 2011 | 3862 vizualizari
Linzer cu dovleac si stafide aurii

Clasicul Linzer l/am transformat intr/o tarta de sezon.

Ingrediente

  • Unt 300 g.
  • Zahăr 300 g.
  • Zahăr vanilat 2 Plicuri
  • Ouă 4 Bucati
  • Praf de copt 1 Plic.
  • Coajă şi zeamă de lamâie 50 g.
  • Făină 600 g.
  • Dovleac pentru placinte 300 g.
  • Stafide aurii 50 g.

Mod de preparare

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coja de lămâie.  Se pune făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Coca se întinde şi se aşează într-o tavă tapetată cu unt şi făină sau doar cu foaie de pergament. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 15 minute, până se albeşte.

Între timp se curata dovleacul de coaja si seminte, se taie bucatele si se presara cu zahar si scortisoara. După ce s-a albit foaia, se scoate din cuptor, se pune dovleacul pregatit mai sus ;i se preasara stafidele aurii. Se unge cu gălbenuşul rămas, se presară zahăr vanilat şi se mai introduce la cuptor pentru încă 10 minute.

După ce s-a copt se presară zahăr praf din belşug.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Linzer cu dovleac si stafide aurii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu mousse de capsuni

Postat de Dea_Dea

Prajitura cu mousse de capsuni

MOD DE PREPARARE Blat: Ouale intregi se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul . Adaugam uleiul si mixam bine , la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu spatula...

Citeste continuarea

Desert prajitura Boema

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Boema

Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam, adaugam si esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2011, 21:45
sunt prima
la 07.12.2011, 21:52
ce fain!
la 07.12.2011, 22:00
Cu drag cate o felie pentru voi!!!
la 07.12.2011, 23:06
bun bun
la 08.12.2011, 08:42
cred ca-i delicioasa

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking