Placinta cu dovleac - Philips Multicooker

Postat de Dya in Dulciuri
8 Noi 2013 | 15007 vizualizari
Placinta cu dovleac - Philips Multicooker

Ingrediente

Pentru foi avem nevoie de:

  • 300 g faina de grau + 100 g
  • 1 ou mare
  • un iaurt gras
  • 2 linguri cu ulei
  • 30 g drojdie uscata
  • 1/2 cescuta cu apa calda

Pentru umplutura avem nevoie de:

  • 500 kg dovleac ras
  • o cana de zahar
  • 100 g stafide
  • un praf de piper
  • o lingurita de scortisoara
  • o lingurita de ghimbir ras

Suplimentar, pentru uns:

  • 1 ou mic
  • 50 g iaurt

Mod de preparare

Intr-un vas cernem faina, adaugam sarea si formam o adancitura in care asezam drojdia si cescuta cu apa calda. O lasam la dospit aproximativ 10 minute, dupa care adaugam si restul ingredientelor, framantand un aluat elastic, pe care il vom lasa la crescut intr-un loc cald,  ferit de curentii de aer rece. 

Intre timp,  trecem dovleacul prin razatoare sau il maruntim la un robot/tocator, il lasam sa se scurga bine de sucul continut si il amestecam cu zaharul, scortisoara, piperul, ghimbirul si stafidele.

Daca aluatul a crescut suficient, il impartim  in doua jumatati egale si intindem din fiecare cate o foaie nu foarte groasa.  Adaugam compozitia de dovleac, le rulam si le asezam in vasul aparatului, uns cu putin unt la temperatura camerei sau cu ulei. Ungem placinta cu amestecul de ou si iaurt si setam din MENU functia BAKE pentru 50 de minute, la o temperatura de 150 grade. O lasam sa se rumeneasca usor si o pudram cu zahar vanilat dupa ce s-a racit. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac - Philips Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu dulceata de zmeura

Postat de alba_zori

Tarta cu dulceata de zmeura

Intr-un bol am dat prin sita faina, praful de copt, cacaoa, scortisoara si zaharul, apoi am adaugat margarina la temperatura camerei si taiat bucatele mici. Am lucrat-o putin cu mana pana s-a...

Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu oua de prepelita

Postat de Sim0naWorld

Crema de zahar ars cu oua de prepelita

In doua vase mici de lut am pus cate 2 linguri rase de zahar, si le-am dat la cuptor pana s-a topit zaharul, verificand mereu. L-am scos din cuptor si ajutandu-ma de o manusa pentru a nu ma arde,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2013, 10:40
daca cook-erul asta face si placinta, chiar ca m-a dat gata
la 08.11.2013, 10:41
la 08.11.2013, 10:44
Arata super si cred ca e foarte buna!
la 08.11.2013, 10:47
Dovleacul nu-mi place decat copt...arata bine ,dat naibi cucul asta.....
la 08.11.2013, 10:47

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking