Mamaliga cu oua ochiuri, branza feta, ciuperci caramelizate si marinara

Postat de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri
6 Mai 2014 | 3269 vizualizari
Mamaliga cu oua ochiuri, branza feta, ciuperci caramelizate si marinara

Ingrediente

  • Pentru ciuperci:
  • 400 grame ciuperci proaspete, feliate
  • 3 linguri unt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita fulgi de piri-piri
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare/piper
  • Pentru mamaliga:
  • 1 cana malai
  • 2 cani supa de legume
  • 2 cani lapte
  • 3 linguri de unt
  • 100 grame parmezan ras
  • sare/piper
  • Pentru servit:
  • sos marinara (sau sos de rosii amestecat cu sare/piper, frunze proaspete de busuioc si usturoi)
  • 3 oua ochiuri gatite dupa preferinte
  • 100 grame branza Feta
  • patrunjel proaspat, tocat

Mod de preparare

Se amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute, amestecand frecvent. Se adauga parmezanul si se amesteca. Se pastreaza la cald pana in momentul servirii. 

Intr-o tigaie, se incalzesc 2 linguri de unt. Se adauga ciupercile si se lasa la gatit, fara sa se amestece, 5-7 minute. Se amesteca si se adauga sare si piper. Se mai gatesc pana cand toata apa s-a evaporat si au devenit usor crocante. Se adauga restul de unt si se lasa pana cand ciupercile s-au caramelizat.. Se adaugă usturoiul si fulgii de piri-piri, se gatesc 10 secunde, apoi se adauga otetul balsamic. Se lasa la gatit 1-2 minute, amestecand, pana cand otetul a imbracat ciupercile. 

Se incalzeste marinara cateva minute. 

In momentul servirii, se imparte mamaliga pe farfurii, se aseaza ciupercile, sosul si ouale si se presara patrunjel si branza feta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu oua ochiuri, branza feta, ciuperci caramelizate si marinara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi la cuptor cu dovlecel si mozzarella

Postat de caroline

Cartofi la cuptor cu dovlecel si mozzarella

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem apoi la fiert in apa rece cu sare pentru 20 minute. Cand sunt gata ii scurgem bine de apa. Dovleceii ii spalam, ii taiem la...

Citeste continuarea

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Postat de gicuta69

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Am spalat pieptul   de pui si l-am pus la fiert intr-o oala . Am inlaturat spuma care s-a format. Cand s-a fiert l-am scos si in supa rezultata am mai adaugat apa si am fiert si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2014, 19:36
Cum arataaaa
la 06.05.2014, 19:37
hmmmmmmmmmmmm cum arata!
la 06.05.2014, 19:37
o daa ,, ca la mama acasa ,,
la 06.05.2014, 19:46
Valeleu ce bun!!!
la 06.05.2014, 19:47
ce mancarica delicioasa

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking