Mămăligă de primăvară

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume
4 Apr 2013 | 2850 vizualizari
Mămăligă de primăvară

O reţetă deliciosă de mămăligă complimentată de legume de sezon gătite foarte puţin pentru a păstra aroma proaspătă.

Ingrediente

  • 2 1/2 căni supă
  • 1 cană mălai sau făină de porumb
  • 10 grame unt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 4 ridichi fără frunze tăiate în 2
  • 50 grame fasole verde curățată
  • 70 grame ciuperci mici întregi
  • 40 grame boabe de fava
  • 1 căţel usturoi tocat
  • 1 tulpină de praz tăiată rondele
  • sare/piper
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • chives/pătrunjel pentru decor

Mod de preparare

2 căni de supă se pun la fiert cu puțină sare. Când începe să fierbă se dă focul la mic și se adaugă treptat mălaiul sau făina de porumb, amestecând cu telul. Se acoperă și se lasă la gătit 10 minute. Se amestecă frecvent 30-40 de minute până când are consitența dorită. La final se adaugă untul și se amestecă pentru omogenizare. 

În timp ce se gătește mămăliga, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu spre mic și se adaugă usturoiul. Se gătește 1 minut având grijă să nu se ardă. Se adaugă ridichile și prazul. Se amestecă puțin, apoi se adaugă restul de supă și puțină sare. Se acoperă și se gătesc 2-3 minute. Se adaugă ciupercile, se acoperă și se mai gătesc 3 minute. Se adaugă fasolea verde și boabele de fava. Se gătesc 3 minute până când fasolea are o culoare verde intens. Se adaugă piper și cimbru și se ia de pe foc. Se acoperă și se lasă să se odihnească 2-3 minute. 

Se așează mămăliga în farfurii, iar deasupra, legumele. Se ormează cu chives sau pătrunjel. Se consumă în maxim 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mămăligă de primăvară" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta cu ardei copti

Postat de oanapl

Tarta cu ardei copti

Frigi ardeii apoi ii cureti si ii tai fasii.  Adaugi boabele de porumb, usturoiul pisat si ciupercile taiate marunt, dupa care condimentezi dupa gust cu sare si piper si adaugi ouale...

Citeste continuarea

Ciuperci cu branzeturi

Postat de sufletista

Ciuperci cu branzeturi

Ciupercile le spalam (curatam), le taiem felii si le punem intr-o strecuratoare. Intr-o tigaie, adaugam untul, cand s-a topit, adaugam 1/2 legatura ceapa verde tocata, ciupercile si le calim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2013, 15:40
Interesant
la 04.04.2013, 15:40
la 04.04.2013, 15:43
Foarte interesanta combinatie! E prima data cand aud de boabele de fava, ce sunt? Unde pot gasi? Ce gust au?
la 04.04.2013, 15:44
sa nu radeti de mine, dar eu sunt pe spate, arata bestial si imi place tot ce e acolo
la 04.04.2013, 15:48
Patricia, tot un soi de fasole sunt si boabele de fava sau cel putin asa stiam eu

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking