Ingrediente
- o ceapa;
- un ardei gras;
- un morcov;
- 2-3 linguri ulei;
- circa 3 l apa;
- sare;
- 750 g teci de fasole;
- 700 g dovlecel curatat de coaja si seminte;
- 3-4 linguri rosii pregatite pentru iarna;
- o legatura marar.
Mod de preparare
Se curata ceapa de foi si se spala.
Se taie ardeiul pe jumatate, se curata de seminte si se spala.
Se curata morcovul de coaja si se spala.
Aceste trei legume se pun intr-o cratita la fiert in apa cu ulei si putina sare. Se clocotesc timp de 10-15 minute.
Se indeparteaza moatele tecilor, se rup in bucati mai mici si se spala, apoi se pun in apa clocotita. Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie putin, apoi se adauga tot in apa clocotita dovlecelul curatat de coaja si seminte, spalat si taiat in bucati mari. Se fierb in continuare, iar la final se adauga rosiile. Se mai tin cateva minute la clocotit, apoi se ia cratita de pe foc si se adauga mararul spalat si tocat marunt. Se potriveste de sare. Se serveste calda.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de teci cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|