Mancarica de spanac verde si orez cu oua posate de prepelita

Postat de anuta in Mancaruri de legume
24 Mai 2019 | 1499 vizualizari
Mancarica de spanac verde si orez cu oua posate de prepelita

Retete pentru mese in familie De sezon!

Ingrediente

  • 500 g spanac verde,
  • 1/2 cescuta de orez cu bob rotund,
  • 1 lingurita de pasta de tomate,
  • ulei de masline,
  • 1 ceapa rosie,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • 1 ardei rosu,
  • sare ,
  • 1 lingurita de amestec uscat (cimbrisor, oregano, dafin, piper, maghiran, busuioc),
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare,
  • nucsoara macinata,
  • marar verde,
  • oua de prepelita

Mod de preparare

Spanacul verde curatat si spalat bine se da in 2-3 clocote, apoi se scurge si se trece sub jet de apa rece.

Se curata ceapa, usturoiul si ardeiul, se spala si se taie marunt, apoi se calesc intr-un strop de ulei de masline, se adauga orezul si spanacul oparit, lingurita de pasta de tomate; se adauga o ceasca de apa, sare, condimentele uscate si amestecul de legume deshidratate, se acopera si se fierbe la foc domol, amestecand usor, din cand in cand, se mai pune cate un pic de apa daca orezul inca este tare, pana acesta se inmoaie si scade toata zeama. La sfarsit se presara nucsoara macinata si marar tocat fin. Se serveste calda cu oua de prepelita posate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de spanac verde si orez cu oua posate de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulouri de vinete cu ricotta si spanac

Postat de Oana

Rulouri de vinete cu ricotta si spanac

Vinetele se spala, se sterg si se taie pe lung, felii de 0.5 cm. Se sareaza si se lasa 15 minute. Se sterg apoi cu servet de hartie, se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt si se coc la foc...

Citeste continuarea

Gulyas de cartofi cu legume - Multicooker

Postat de timea

Gulyas de cartofi cu legume - Multicooker

Inainte de toate curatam si spalam bine legumele. Punem in vasul de la cooker (sau daca faceti pe aragaz intr-o cratita, wok) putin ulei si pornim functia fry timp de 15 min. Punem pe rand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2019, 19:46
la 24.05.2019, 21:24
la 24.05.2019, 22:08
la 24.05.2019, 22:54
la 25.05.2019, 20:20
Este o reteta faina!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking