Ingrediente
- 500 g spanac verde,
- 1/2 cescuta de orez cu bob rotund,
- 1 lingurita de pasta de tomate,
- ulei de masline,
- 1 ceapa rosie,
- 2-3 catei de usturoi,
- 1 ardei rosu,
- sare ,
- 1 lingurita de amestec uscat (cimbrisor, oregano, dafin, piper, maghiran, busuioc),
- 1 lingurita de legume deshidratate fara sare,
- nucsoara macinata,
- marar verde,
- oua de prepelita
Mod de preparare
Spanacul verde curatat si spalat bine se da in 2-3 clocote, apoi se scurge si se trece sub jet de apa rece.
Se curata ceapa, usturoiul si ardeiul, se spala si se taie marunt, apoi se calesc intr-un strop de ulei de masline, se adauga orezul si spanacul oparit, lingurita de pasta de tomate; se adauga o ceasca de apa, sare, condimentele uscate si amestecul de legume deshidratate, se acopera si se fierbe la foc domol, amestecand usor, din cand in cand, se mai pune cate un pic de apa daca orezul inca este tare, pana acesta se inmoaie si scade toata zeama. La sfarsit se presara nucsoara macinata si marar tocat fin. Se serveste calda cu oua de prepelita posate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de spanac verde si orez cu oua posate de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|